Jump to content

promjena rjesenja o razvodu


providenca

Preporučene objave

molim vas informaciju, dali je moguce naknadno promjeniti razlog razvoda braka.

Naime, moj muz je imao poznatig pravnika te je bez da sam dosla na sud, razveo nas brak s razlogom sporazumno, neslaganje naravi.

Napominjem da sam u to vrijeme bila u jako losem psihickom stanju zbog preljuba moga muza, te sam onako u soku potpisala punomoc koju je moj bivsi muz predao svom odvjetniku i na taj nacin je brak razveden.

Zbog istine i satisfakcije zeljela bi ako je moguce, ispraviti rjesenje na peavi razlog razvida, a to je teska povreda bracnog odnosa.

Molim Vas dali je to ikalo moguce obzirom da je rjesenje od 2010 godine, nisam imala volje ni snage se s tim boriti do sada jer sam imala probleme u obitelji, otac umro, majka dozivjela cvi, itd

unaprijed zahvaljujem na odgovoru

Lijepi pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije moguće, jer je za razvod braka tužbom bitno da postoje ozbiljno i trajno poremećeni bračni odnosi (čl. 51. st. 2. ObZ), dok za razvod braka prijedlogom za sporazumni razvod braka (čl. 51. st. 1.), razlozi nisu bitni i nije ih potrebno navoditi, no Vi možete pokušati osporavati razloge koji se vode i to opravdavati Vašom tadašnjom zdravstvenom i obiteljskom situacijom, tj. prijevarom supruga o razlozima razvoda braka, to je Vaše pravo, ali čisto sumnjam da ćete što i uspjeti, možete si samo stvoriti dodatne, a bespotrebne troškove... 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odluka je pravomocna vec punih 8 godina..prema podacima koje ste naveli..znaci zalbeni rok je davno prosao..

Vas razvod je bio sporazumni, tu se ne navode nekakvi razlozi..a sve da je bio i tuzbom..razlog razvoda koji onda pise u presudi glasi " tesko i trajno poremeceni bracni odnosi", a ne "teska povreda bracnog odnosa" kako ste vi naveli da zelite.

Nisam pravnik ali sam osoba koja je nedavno prosla razvod tuzbom pa sam neke stvari naucila..a pisem vam zato jer ste naveli da vam je jako bitna upravo ta formulacija razloga razvoda koja bi pisala na presudi..pa evo..za utjehu neka vam bude..sve i da niste pristali na sporazumni razvod..i da ste se pojavljivali na sudu i dokazivali svoje..razlog razvoda bi i dalje bio "tesko i trajno poremeceni bracni odnosi"i to bi na presudi pisalo..a ovo sto vi navodite preljub..preljub je za sud samo dokaz "tesko i trajno poremecenih bracnih odnosa".

 

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija