Jump to content

trudnoća i ugovor na određeno


ValerijaJ

Preporučene objave

Poštovani,

u radnom sam odnosu temeljem ugovora o radu na određeno vrijeme kao zamjena za radnicu koja se vraća na posao otprilike u studenom 2019.g. Ja sam u radnom odnosu od 2.10.2018.g. kod tog poslodavca. Isti poslodavac mi je dao pisanu suglasnost za dodatan rad kod drugog poslodavca, gdje radim 3,5 sati tjedno.

Unazad mjesec dana saznala sam da sam u drugom stanju, termin poroda je 23.8.2019.g., o čemu sam obavijestila oba poslodavca. 

S obzirom da ću ići na rodiljni dopust (nadam se 28 dana prije poroda), znači otprilike krajem 7.mjeseca, a tijekom korištenja rodiljnog dopusta mi prestaje ugovor o radu na određeno vrijeme, zanima me hoću li do 6.mjeseca života djeteta primati naknadu kao zaposlena majka ili kao nezaposlena?

Poslodavac kod kojeg radim u dodatnom radu planira me nakon isteka ugovora kod primarnog poslodavca zaposliti kod sebe na puno radno vrijeme na neodređeno.

Što mi je činiti kako bih tijekom korištenja rodiljnog i roditeljskog dopusta ostvarivala naknadu kao zaposlena majka? 

Lp,

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao zaposlena, ako će ugovor kod drugog poslodavca trajati, bez obzira na to radi li se o punom ili nepunom radnom vremenu. Tada s tim poslodavcem u sedmom mjesecu možete sklopiti novi ugovor o radu, nema nikakve zapreke za to, rodiljnu naknadu ćete ostvarivati na teret HZZO-a, tako da nema nikakvog troška za novog poslodavca da odmah s Vama sklopi novi ugovor o radu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija