Jump to content

Dimnjačar prisilna naplata


Fiuman88

Preporučene objave

Poštovani,

Prvi put pišem na ovom forumu i nisam znao gdje da smjestim temu pa vas molim za razumijevanje.

Imam sljedeći problem:

Nakon dugo natezanja sa susjedom u čijem stanu je izlaz na krov konačno mi je rekao da će dopustiti izlazak dimnjačarima na krov. Naručio sam dimnjačare i oni su došli na dogovoren datum. Međutim kada su pozvonili susjedu on ih je odbio pustiti u stan i tako je onemogućio pristup dimnjaku. Oni su na radni nalog napisali da ih ne pušta na krov i on im je to potpisao te su sjeli u auto i otišli. Meni na potpis nisu dali ništa. Nikakav radni nalog kao inače niti išta. Nakon nekog vremena stigao mi je račun na iznos 160 kn za jedan norma sat. S obzirom da su došli i otišli unutar 10minuta, ništa nisu obavili, niti ušli u moje dvorište, apsolutno nista da li sam im dužan platiti taj iznos? Sada, unazad nekoliko tjedana, su me zvali i zapriječeno mi je ako im to ne platim da će pokrenuti ovršni postupak protiv mene. 

Molim vas, da li sam dužan platiti taj račun s obzirom da nisam apsolutno ništa potpisao a oni nisu apsolutno ništa obavili osim što su od susjeda dobili potpis da ih ne pušta na krov?

Po potrebi dostavljam sliku računa i naloga. 

Hvala vam najljepša.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U tom slučaju Vam je najbolje podmiriti taj dug, jer na temelju tog računa oni mogu od javnog bilježnika tražiti donošenje rješenja o ovrsi, te ćete uz ovaj trošak imati cijeli niz dodatnih troškova. A po podmirenju duga, pristupite rješavanju ovog drugog problema, odnosno da onemogućenim pristupom dimnjaku osoba ugrožava Vaš život.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 6 minuta, Fiuman88 je napisao:

 

Znači iako nisam potpisao radni nalog kao što se inače potpisuje oni mogu ispostaviti račun? Drugi problem sam riješio tako što sam zvao glavnog komunalnog redara nadležnog za gradske koncesije koji je susjeda privolio da pusti dimnjačare na krov što je susjed i učinio. Taj račun je uredno plaćen i radni nalog potpisan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da ću Vas poslušati jer, iako sam gnjevan nepravdom i nelogičnosti ispostavljenog računa ,vidim da nema smisla ganjati neku pravdu jer je očito nema i jedini cilj ovog sustava, čini mi se, je prikupljanje novčanih sredstava milom ili silom.. Čisto da se zna, na području grada Rijeke tu djelatnost obavlja samo jedan koncesionar već dugi niz godina i drži monopol. Postoje i druge firme koje se bave tom djelatnosti u okolnim općinama ali za grad Rijeku je samo jedan i velike su kazne ako se netko drugi uhvati prilikom čišćenja dimnjaka. Na termin čišćenja se zna čekati i vise od mjesec dana jer, kako i sami kažu kad ih se upita zašto se dugo ceka,imaju više posla nego ga mogu odraditi. A o opremljenosti i stanju alata koji sam vidio s kojim dimnjačari rade neću ni pisati.

Borbena7, puno Vam hvala na Vašem vremenu i odgovorima i sretno u idućim borbama.... 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mojem.

Zvao sam ih zbog redovitog čišćenja dimnjaka za tu godinu. Godinu ranije također nisu pustili dimnjačare. Nisu ih pustili pa sam pristao da očiste dimnjak iz stana jer se dimnjak začepio a bio je prvi mjesec i cića zima a mi imamo dijete od 2 godine. Stanodavac mi je ,pri preuzimanju stana,rekao da je dimnjak čist ali eto izgleda da nije bio.

prije 2 sati , Fiuman88 je napisao:

Drugi problem sam riješio tako što sam zvao glavnog komunalnog redara nadležnog za gradske koncesije koji je susjeda privolio da pusti dimnjačare na krov što je susjed i učinio. Taj račun je uredno plaćen i radni nalog potpisan.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znaci suma sumarum: Došli su na 5min, ništa nisu napravili,otišli sa nepotpisanim radnim nalogom tj na izjavu da ih ne pušta na krov napisanu na nalog se potpisao susjed, ispostavili su mi račun skoro istog iznosa kao da su očistili sve normalno (160kn) i sad to moram platiti jer oni kažu da je to tako a ako ne platim će me ovršiti jer to oni mogu? Nije u novcima nego jednostavno u iznosu koji traže za obavljeno ništa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moram (li) prihvatiti da je potpuno ispravno da oni mogu ispostavljati račune temeljene na telefonskom pozivu a podatke prepišu iz prijašnjih obavljenih usluga prema meni. Na svaki nalog sam se potpisivao, samo na ovaj ne, a niti mi ni sami radnici nisu ponudili nalog na potpis nego samo na uvid da je susjed potpisao izjavu. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija