Jump to content

Kazneno djelo prometa drogama


Rinma44

Preporučene objave

Pozdrav poštovani molim za pomoć,naime 2017  u dvoristu iza kuce zasadio sam 2 stabljike indijske konoplje , pocetkom 10 mjeseca na vrata  mi je dosla policija sa nalogom za pretres radi osnovane sumnje o uzgoju iste ,ja sam odmah priznao i rekao gdje su biljke i odveo ih do mjesta ,biljke su oduzete,odradili su mi pretres stana,nisu pronasli nikakve druge nedozvoljene stvari tipa vagica ,druge droge i slicno ,u policiji sam bio 45 minuta ,mobitel sam dobrovoljno predao da ga pretraze te mi je isti vracen nakon 2 dana ,do saznanja su dosli tako sto je iz apartmana do netko snimio i poslao na policiju video ,  nakon toga dobio sam poziv za drzavno odvjetnistvo da dam iskaz na koji sam dosao bez branitelja ,priznao pocinjeno djelo ,objasnio zasto sam zasadio ,naveo da sam vegeterijanac ,da se aktivno bavim sadenjem ostalih starih sorta sjemena koje nisu gmo .Odgovor je bio da tuziteljica trazi Godinu dana zatvora ,te predlaze da se preinaci u dobrotvorni rad,zanima me postoji li mogucnost blaze kazne  jer nisam nikad kaznjavan ,prvi put kazneno djelo ,stalno zaposlen ,u pretrazi stana  nista pronadeno ,policija nije ni sumljala na ikakvo dilanje,,

. Hvala 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po mom mišljenju, dobrotvorni rad je najgore što će Vam se dogoditi, vjerujem da će sud uvažiti preporuku DO. Neki kažu da je to čak bolja opcija od uvjetne, jer s uvjetnom morate dvije, tri, ili četiri godine dalje strepiti hoće li Vas uhvatiti u nečemu, novom kaznenom djelu kroz rok kušnje, a s dobrotvornim radom odradite to, odslužili ste kaznu i gotovo (time da se dan zatvora mijenja s 2 sata rada, to nije loše).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Treba dodati da na rad za opće dobro osuđenik mora dati pristanak, no vodite računa da, ukoliko pristanak uskratite, slijedi izvršenje izrečene kazne.

Moram priznati da se dosad znalo ići sa uvjetnim osudama, ali očito se to promijenilo, moguće i zbog podataka koji su dobiveni kroz godine o uspješnosti ostvarivanja ciljeva specijalne prevencije izricanjem uvjetnih osuda (a koje očito nisu sprečavale u dovoljnoj mjeri recidivizam).

Nije vam taj rad za opće dobro nikakav bauk, jer se u cijelosti prilagođava vama, i sadržajno i vremenski. Svakako bolja opcija od zatvora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

HITNO:Poštovani, imamo slučaj da je moj 27-ogodišnji brat uhićen i pušten iz pritvora prije nekoliko dana u domu gdje je nađeno: 518grama indijske konoplje, 80 sjemenki iste te vagica i lampe za "uzgoj" koje nikad nisu upotrebljavane i nisu njegovo vlasništvo, poklon od prijatelja. Osoba ima 2 manja prekršaja:prebrza vožnja, svađa u obitelji/nesporazum, u sferi droge nekažnjavan. Policija ga tereti za preprodaju i proizvodnju. U iskazu je rekao da je lampa njegova te da nije imao hrabrosti za uzgoj konoplje i da je prijateljima "dao na uživanje, ne prodao". Osoba nije preprodavala konoplju, već radi depresije se liječila u vlastitom domu od kad je tata preminuo, što možemo mama i ja potvrditi. Student je Građevinskog fakulteta. Možete li mi reći s pravnog aspekta i Vašeg iskustva ide li se zbog toga u zatvor ili se dobija uvjetna osuda kako bi znali sto naš čeka? Nadam se da možete pomoći. Hvala lijepa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nije nista još dobio, stici ce od dorha. rekli su inspektori da ide: i/ili 1. po čl 190. KZ 1-10 g. zatvor ili/i 1 2.rad za opće dobro ili/i 3.novčana kazna. neslužbeno su rekli:"ne vjerujemo da ces u zatvor". Ali prije par dana je bilo na Dnevniku i decko je van sebe. Bio je kod odvjetnice danas i javit ce kad pogledaju snimku. Htjeli su od njega izvuc da je imao namjeru proizvodnje sto je hvala bogu rekao da nije jer je lampa bila puna prašine u sklonistu. a za dilanje:izjasnio se da nije, ali je dao na uzivanje prijateljima; a i našli su te male vrećice, vagu i lampe. Što vi mislite?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 3 sati , xlena je napisao:

Čekajte, zar stvarno mislite da bi ga mogli kao mladog čovjeka, (još je i tata umro prije par godina) i studenta osuditi na zatvor? Obzirom na praksu...

Ljudi koji nas poznaju, doduše ne stručnjaci tvrde da obzirom da je prvi put bi trebao dobiti uvjetnu, zar ne?

Pazite, ako ovo završi sa optužnicom za tri kaznena djela, koje sam naveo, to su vrlo ozbiljna kaznena djela (sa relativno visoko zapriječenim kaznama), no jasno je kako uz sve ovo što ste naveli te priznanje i potpunu suradnju od samog početka, postoji mogućnost dogovora s DORH-om i presude na temelju priznanja gdje bi se moglo ići ka uvjetnoj osudi. Jasno, ako DORH pristane na takvo što.

No, automatizmom to ne ide, pogotovo ne kod ozbiljnih kaznenih djela, a naš zakonodavac je odredio da droga jeste ozbiljno kazneno djelo u svakom slučaju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija