Jump to content

Troškovi higijenskog minimuma i sanitarne iskaznice ????


Mermaid020

Preporučene objave

Poštovani, kod poslodavca (manjeg obrta sa slasticama) sam se zaposlila kao student prije 4 mjeseca, 3 mjeseca sam odradila i i dobila otkaz iz idućih razloga. Naime, firma je novoposlujuća, u usponu ali i velikom padu, šefovi nam cijelo vrijeme drže satnicu nekoliko kuna ispod zakonom propisane.S odnošenjem studentskih ugovora u centar i isplatom plaće se uredno kasni, odugovlači i razvlači iz mjeseca u mjesec, od plaće se studentima skidaju neobjašnjivi troškovi sa inventure ( uvijek je u manjku nekoliko kilograma nečega, sto je u praksi gotovo nemoguce) zbog čega se pored nekih umanjenih i neisplaćenih sati s plaće skine i po nekoliko stotina kuna. Na svaki upit i pregovor s njima dobivamo isti odgovor; ‘Idite dalje ako vam ne odgovara’. 

Dotični imaju i poslovođu koja je svjesna situacije te se boji izaći iz svega jer previše toga zna, i mora raditi kako joj oni diktiraju i uljepšavati stvari radnicima. E sad, problem koji nastupa jest ovaj. Kada sam došla u firmu prije 4 mjeseca receno mi je da moram polagati tečaj higijenskog minimuma i izraditi si sanitarnu iskaznicu. također je receno da troškove toga snosi FIRMA. Naravno, sad se događa to da mi žele skinuti troškove i jednog i drugog s plaće koja treba biti isplaćena za posljednji mjesec koji sam odradila, i naravno kasni! Imaju li to pravo, molim vas za pomoć! Kome se obratiti za ovakav nemar i nepravdu i koja su mi prava?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po Zakonu o studenskim poslovima, možete se obratiti Vašem posredniku (studenskom centru koji posreduje u ugovaranju i isplati sredstava), te mislim da nema zapreke da ih prijavite i inspekciji rada, ili barem zaprijetite time, kako biste ostvarili svoja prava i natjerali firmu da ispoštuje dogovoreno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija