Jump to content

B2 kapital


Matan82

Preporučene objave

Lijep pozdrav, 2006 bio sam u radnom odnosu, i primao sam placu u tadašnjoj Hyppo Alpe banci, koja je u međuvremenu propala ili prodana, tj danasnja Addiko banka,. Tada mi je po njihovom ostao neki dug oko cca 2000 kn,. Od tada nikad nisam dobio nikakvu opomenu, ovrhu ili bilo kakvu obavijest od bilo koga od njih,da bi mi neki dan stigla posta od B2 kapital, da sam duzan 16. 128,38 kn, i da napravimo neku nagodbu, a ja to trenutno nisam u stanju uciniti. Moje pitanje je :kako banka koja je propala, moze moje osobne podatke proslijediti nekoj drugoj osobi, tvrtki nebitno bez moje suglasnosti, sto mi je ciniti dalje? Koja su moja prava, jer se smatram ostecenim. 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa Hypo-Alpe-Adria bank nije propala, samo je promijenila vlasnika, kao i više puta do tada, ne mijenjajući ime. Prema Vašoj logici bi, recimo, kredit podignut u Slavonskoj banci d.d. 2005. godine, prije njenog pripajanja Hypo-Alpe-Adria bank d.d. 2008., te promjenom većinskog vlasnika te imena banke u Addiko bank d.d. bio nevažeći, ili? Isto je i s ostalim dugovima. Jednostavno su prodali dug, zakon im daje to pravo i bez Vaše suglasnosti, a na Vama je da odlučite hoćete li priznati dug i to riješiti s njima na način na koji Vam to najviše odgovara. Iii ne.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 46 minuta, Matan82 je napisao:

kako banka koja je propala, moze moje osobne podatke proslijediti nekoj drugoj osobi, tvrtki nebitno bez moje suglasnosti, sto mi je ciniti dalje?

Ova banka ima svog pravnog sljednika koji je posve zakonito ugovorom o cesiji ustupio svoj dug. Za ustup duga nikada nije bila potrebna suglasnost dužnika, tako da je sve legalno. Tražite specifikaciju tog duga, jer oni imaju pravo naplatiti glavnicu i kamate, ali ne i troškove prethodnog ovrhovoditelja. Svakako pokušajte dogovoriti nekakav način suradnje, jer će u protivnom oni pokrenuti ovršni postupka, a što u konačnici znači da nastaju samo dodatni troškovi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija