Jump to content

mora li HERA donijeti rješenje


zao

Preporučene objave

Podnio sam zahtjev Hrvatskoj energetskoj regulatornoj agenciji (HERA) za mirnim rješavanjem spora na kojeg mi je prvo odgovoreno najobičnijim mailom, a nakon toga što sam inzistirao da mi pošalju rješenje (sa klasom i urbrojem) poslali su mi obični odgovor sa klasom i urbrojem. E sad, je li HERA morala donijeti rješenje ili mogu pokrenuti upravni spor protiv dobivenog odgovora sa klasom i urbrojem? Ako podnesem prigovor protiv odgovora HERE (sa klasom i urbrojem) zahtijevajući donošenje rješenja, hoću li propustiti rok od 30 dana za pokretanje upravnog spora protiv odgovora HERE sa klasom i urbrojem?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zašto ste slali zahtjev za mirno rješenje spora? "Odgovor", kao što kažete, nije pojedinačni akt o kojem je odlučeno o Vašim pravima i obvezama, a protiv kojega biste mogli pokrenuti upravni spor, tako da mislim da do donošenja takvog pojedinačnog upravnog akta ne teče rok od 30 dana za pokretanje upravnog spora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru, ali pogledajte čl.43. Zakona o tržištu električne energije, HERA je obvezna samo pisano odgovoriti? Dodatni moj problem je šta prema tom Zakonu (o tržištu električne energije) HERA nije nadležna rješavati moj spor sa HEP operatorom distribucijskog sustava, dok je prema ćč.1. st.1. Zakona o regulaciji energetskih djelatnosti HERA nadležna za "sve živo".

Prema točci 13. HERA je nadležna za nadzor HEP ODS-a, a riječ nadzor može uključivati "sve živo",  dok je prema točci 29. nadležna za osiguranje primjene učinkovitih i propisanih mjera za zaštitu lupaca, a to isto može uključivati "sve živo".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija