Jump to content

zastara duga za struju


križar71

Preporučene objave

pozdrav svima na forumu, novi sam ovdje pa ne zamjerite ako se odmah ne uklopim u šprance ponašanja. imam naime slučaj da mi je supruga vlasnica nekretnine koju je pok. otac kupio u stečajnom postupku jedne bivše jake firme. kupnja je obavljena 2008. godine. sve do sada ništa nije rađeno u spomenutom objektu a sada bi pokušali. svo ovo vrijeme od kupnje računi za el. energiju nisu dolazili , za razliku od kom. naknade i računa za vodu / koji su uredno podmirivani / . brojilo nitko ne očitava svo vrijeme a struja nije isključena. škicnuvši stanje brojila preko poznanika u HEP u paf- dug od 800 000 kuna koji glasi na bivšu tvrtku ali za tri brojila - postojale su još dvije nekretnine. molio bih savjet-što učiniti i kako se postaviti prilikom odlaska u hep

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Opći uvjeti hoće reći da se dug prijašnjeg vlasnika Vas ne tiče, mada niste u roku od 30 dana od promjene vlasnika proveli raskid ugovora i razgraničenje. Može biti da će Vas dočekati cirkus, no dug trgovačkog društva u stečaju HEP može namirivati samo u stečaju, i ni na koji drugi način. Što se tiče zastare, nema zastare u odnosu na dug koji postoji za to trgovačko društvo jer je ta tražbina ponovno utvrđena u stečaju, koji možebitno još uvijek traje, a što se tiče duga od 2008. godine do danas, možda se možete pozvati na zastaru u tom dijelu, jer je, pretpostavljam, dražba nekretnine bila javna i svima je poznato da je promijenila vlasnika, pa tako i HEP-u koji je prijavio tražbinu u stečaj (jest ili nije) i sudjelovao u stečajnom postupku, pa je znao, odnosno mogao znati da je došlo do promjene vlasnika. No moglo bi biti svakako, vjerojatno ćete se morati sporazumjeti kako dalje, ali u svakom slučaju nemojte priznavati dug, bilo tog trgovačkog društva, bilo svoj od 2008. godine naovamo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 2 sati , križar71 je napisao:

pročitao jesam

OK. To je stavljeno da znate što kažu važeći propisi, posebno st.7 navedenog članka. No, prema opisima korisnika ovdje, uglavnom (ne tvrdim da je pravilo) se nabasa u njihovom nadležnom uredu na djelatnika koji će vas uvjeravati da se dug mora podmiriti, da ste trebali još onda promjeniti krajnjeg korisnika i sl. pozivajući sa na bivše pravilnike (NN 14/06), niti će ih nešto posebno zanimati to što ćete se pozvati na zastaru (računi za el.energiju zastarjevaju nakon godine dana od dospijeća) jer je to još na bivšem krajnjem korisniku, pa tek kad prebacite na sebe onda možete o tome razgovarati pri čemu je moguće da nespretno priznate isti dug i ispadne da ste se zastare odrekli. Tako da se naoružate živcima, pripremite navedeni članak, kao i čl.126 i 127 navedenog Pravilnika. a možda naletite i na nekog normalnog pa riješite to sasvim jednostavno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija