Jump to content

punomoć


iivoo

Preporučene objave

Molim odgovor, bivši odvjetnik otišao je u mirovinu krajem 2018.g., te je cijeli spis proslijedio drugom odvjetniku. Isti me kontaktirao te naveo da mu je moj bivši ispostavio spis te da se nalazi kod njega. Razgovarali smo te mi je rekao da ćemo potpisati punomoć kad prouči spis. Isto tako predmet se trenutno nalazi na rješavanju na VTS RH čeka se presuda, nema nikakve radnje na nižem sudu. Konkretno me zanima, postoji li vremensko ograničenje koje je novi odvjetnik dužan ispostaviti sudu vezanio za punomoć, obzirom da sada nemam odvjetnika. Dali je bivši odvjetnik bio dužan ispostaviti sudu pismenu da je otišao u mirovinu? Odnosno kakva je sada procedura obzirom da trenutno nemam odvjetnika koji me zastupa?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To ovisi o tome u kakvom su odnosu ova dva odvjetnika. Obično Komora ne dopušta da odvjetnik ode na dulje vrijeme (bolovanje, privremena nesposobnost za rad i sl.), a da mu nije imenovan preuzimatelj ureda. Ako je novi odvjetnik preuzimatelj ureda starog odvjetnika, tada će on podizati i njegovu poštu i preuzeti sve njegove stranke i to ide automatizmom. Obično stari odvjetnik obavještava sud da je imenovan preuzimatelj ureda zbog mirovine (ili to novi odvjetnik učini) i onda sud zna gdje treba dostavljati poštu, ali čak i da to ne učini, pošta će dolaziti do novog odvjetnika. Nekakvog posebnog roka mislim da nema.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija