Jump to content

Jel mi zaštitna mjera za B kategoriju uništila obrtnički plan?


Ketzzz

Preporučene objave

Pred godinu dana zaustavila me policija i napuhao sam 0,68. S obzirom da mi je to bilo drugi put - pola godina prije toga napuhao sam neki slicni iznos - izrečena mi je kazna i zastitna mjera zabrane voznje na 6 mjeseci. E sad, posto nisam bio cesto u Zagrebu i sa sto drugih stvari u glavi, zaboravio sam ulozit prigovor. Kazna mi je u travnju prosle godine (dva mjeseca poslije) direktno naplacena sa racuna. Sve ok. Problem mi nastaje kada sam odlucio pokrenuti obrt za prijevoz putnika krajem prosle godine. Idem na radionice, start-up akademija Plavog ureda, imam genijalnu ideju za poslovni plan, trazit cu poticaje za samozaposljavanje i idem na polaganje autotaksi ispita. Za ovo potonje mi treba vozacka i ja normalno odem na policiju gdje mi vozacka stoji vec godinu dana. Bam! "Dobar dan gospodine, evo vasa vozacka, od danas vam pocinje teci mjera zabranje voznje na 6 mjeseci.." Holy fuck.

Polozio sam autotaksi ispit bez problema, kroz dva tjedna sam mislio predati poslovni plan i trazit poticaje, ali sto da radim s ovom zabranom. Znam da sam izgubio zakonsku priliku da mi se smanji ili ukine, ali da li postoji neki nacin, avaj... Imam dijete, drugo mi je na putu, egzistencija mi brutalno ovisi o tome. Pretpostavljam da na HZZ ne gledaju prekrsajnu evidenciju pri dodjeli poticaja, tj. sanse su da dobijem poticaj, no izgledno je da ne mogu raditi 6 mjeseci. Brijem da bih mogao i otvoriti obrt, ali to je sve. Licencu mogu zasad zaboraviti. Jesam li u pravu?

Jer, vidim da se za dobivanje licencije gleda kaznena i prekrsajna evidencija; to ulazi pod stavku 'dobar ugled'. Znaci, dobivanje licence mogu zaboraviti na 6 mjeseci sigurno, a sad mi je i pitanje mogu li je uopce dobiti i kasnije kad mi istekne zastitna mjera. Tj. da li ce mi dobar ugled biti nedovoljno dobar. Nisam nikada kazneno gonjen, nikad nisam imao prometnu, jedini grijesi su mi oni parkirni i sad ova dva puta sa - po mom misljenju - skromnim prekoracenjem dozvoljenih promila. Mislim si, boze pa tko bi vozio taksi da se gledaju te stavke.

Ako netko ima pametnu ideju sto da radim, kako da postupim. Ili da sve skupa posaljem kvragu i odselim u Berlin. Pomagajte.  

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija