Jump to content

Nepoznata adresa suvlasnika


Damko

Preporučene objave

Postovani

Trebao bi pomoc, Naslijedio sam od oca 11/12 stare kuce. 1/12 ima njegov brat koji je 50-tih godina otisao u ameriku. Nezna se da li je ziv ima li nekog od njegovih nasljednika. Nezna se ni njegova adresa,nije sa javljao nikome od 1985. Zelio bi nekako rijesit ovaj slucaj. Ako ima neki postupak bio bi zahvalan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Poštovani, ima pravo pokrenuti postupak pred sudom zbog razvrgnuća suvlasničke zajednice sa tim stricem (koji je, lako moguće, preminuo).

Obzirom da je njegova adresa nepoznata te je nedostupan, sud će imenovati odvjetnika koji će strica zastupati.

Tijekom tog postupka, možda uspijete pronaći neki kontakt, ili pak riješiti pitanje tog suvlasničkog dijela na način da u stričevo ime odvjetnik s Vama dogovori postupanje koje će odgovarati Vama ali neće štetiti interesima strica.

Inače, za osobe koje preminu u inozemstvu, preko našeg veleposlanstva ili konzulata, smrtovnica se dostavlja matičnom uredu prema zadnjem poznatom prebivalištu u Hrvatskoj ( odnosno u nekadašnjoj  republici bivše Jugoslavije).

Ako znate gdje je rođen ili iz kojeg grada je stric otišao u Ameriku, možete pokušati kontaktirati taj matični ured i pitati za smrtni list.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija