Jump to content

sudjenje bez osnove


ivan 2980

Preporučene objave

Tuzba bez dokaza ili osnove je dignuta protiv mene.  Na raspravi optuznica nepricitana pa pitam"zasto mi se sudi" 

Odgovori:

TuzitelTuziteljica "  ne brinite , odbacit cemo" ( nisu)

Sudac , "izvinit cu se na sljedecoj raspravi "

Prijetnje suda, zlonamjerna tuzba it'd 

Sta da radim , nemogu naci odvjetnika da IH kazni

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Smatram da neće biti problema sa angažiranjem branitelja budući branitelj i sud te DORH nisu baš "kolege" u smislu da bi to utjecalo na mogućnost obrane.

U protivnom, po ovoj logici, nijedan optuženik ne bi nikad uspio angažirati branitelja, jer se kao nitko "ne bi htio miješati" ili zamjerati "kolegama".

Raspitajte se malo tko je u vašem kraju ili okruženju dobar kaznenjak i dogovorite sastanak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...
, ivan 2980 je napisao:

Razumijem da odvjetnik me kaznjava , Ali zelim zalbu na postupak, tuzbu za zlonamjernu tuzbu , zalbu za sudjenje u roku it'd . kako da nadjem jednog koji CE se usuditi ici protiv "kolega"

, sivko je napisao:

Odvjetnik ih ni ne može kazniti.Drugi put traži da u zapisnik uvedu da ti nije pročitana optužnica.

Trazio sam zapisivanje necitanja optužbe , ignorirano, nije zapisano ni da dajem otkaz odvjetniku, odredba o roku za dostavu osnove takodjer nezapisana, na sljedecoj raspravi opet isto , ovaj put novi odvjetnik daje otkaz ,ni to zapisano, nije tesko naci odvjetnika da statuta ali nekog ko nece dozvoliti ilegalne rasprave i tako sebi oduzeti cijenu radnje ,nemoguce!!!

Tj , jasno zlonamjerno sudjenje, ipak odustaju na kraju , samo 6 godina maltretiranja , sta sada? Kaznene prijave? ,Privatne tuzbe? Zalbe na rad? Na postupak? Odstete? Ombudsmani? USKOK? Sve navedeno????

uređeno: od Spitfire
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posao odvjetnika je da zastupa svoju stranku, u skladu s propisima, ništa više i ništa manje.

Nije mu posao da ti povlađuje, dozvoljava ili omogućava da se na raspravi ponašaš kako želiš, da provodiš radnje koje nisu dozvoljene i sl.

Jasno da na raspravi bude tenzija, da se uzrujaš i da ti nekad nije jasna logika postupka, ali tijek postupka je strogo propisan i odvjetnici ga najčešće znaju puno bolje od nas, tako da treba biti strpljiv i koristiti stvarne pravne mogućnosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tužiti sud ne možete (možete RH), a izuzeće se uvijek može tražiti, samo treba imati validan razlog. Uvijek postoji i mogućnost žalbe na konačnu odluku, tako da je malo teško povjerovati u scenarij gdje su se i općinski i županijski sud (koji, uzgred rečeno nije ni poznat obzirom na disperziju predmeta putem algoritma) urotili protiv vas sa nekom skrivenom agendom.

Problem je očito što ste angažirali pogrešnu osobu da vas zastupa, ali i to ste mogli ispraviti tijekom postupka. Uvijek se dođe do točke u kojoj ne možete negirati i vlastite propuste.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Općinski i županijski su ista sutkinja , samo se desila prva rasprava dvaput , možda sam mogao tražiti dediciranijeg odvjetnika , ali zamjenio sam dvojicu , intervjuirao desetke drugih , uzeo najutjecajnijeg(zauzetog)

Posto sam od početka znao da nemojte biti nista i financije bas me dozvoljavaju rastrošnost , morao sam birati izmedju onih koji su bili spremni raditi za naknadnu naknadu (bilo ih je dosta u slučaju bez dokaza!)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Kako da tuzim RH?

I usput iznad sam tražio da se pročita optužnica , nije , tražio sam da se upiše da nije , nije upisano , isto za osnovu , isto za to šta na obe prve rasprave dajem otkaz odvjetniku , pa nije ni to zapisano, posto nisam nikom poslje toga dozvolio pravo govora nego sam se sat oživljavao nad tim zlim djelatnicima , niti jedna riječ zapisana , samo njihove laži da je optužnica itd.

 

Takodjer negdje sam pročitao da tužitelj snosi odgovornost tj naknadu štete , to znači privatna tužba ? Protiv svih troje tuzitelja ili dijele ili samo glavna?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 10 sati , ivan 2980 je napisao:

Kako da tuzim RH?

Prvi korak je da se obratite Građansko-upravnom odjelu nadležnog Državnog odvjetništva sa zahtjevom za mirno rješenje spora u kojem ćete precizirati narav i predmet tužbe koju namjeravate podići. Bez tog koraka, svaka tužba koja bi došla na sud, istog trena bila bi odbačena, jer prethodni pokušaj mirnog rješavanja spora je preduvjet dopustivosti podizanja tužbe.

Ako u roku 3 mjeseca ne uspijete mirnim putem riješiti spor, možete ići sa tužbom sudu.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija