Jump to content

Ovrha nakon 13 godina tcom i hanžeković


Antoniozg35

Preporučene objave

Poštovani molio bih za pomoć što i kako dalje , više sam lud evo da objasnim , 1 prosinca 2003 je pokrenut sudski ovršni postupak , tada nisam posjedovao ništa što bi se moglo ovršiti , nadalje 14 siječnja 2004 je zadnji put kada sam zadnji pokušan biti ovršen isto nisam imao što ovršiti . E sada bitni dio ništa nije rađeno prema meni sve do 18 ožujka 2016 godine  znaći 12 godina , što samo po sebi znaći da je apsolutna zastara nastupila jer kada je pokrenut postupak zastara nastupa nakon 10 godina.

 

Kada sam se žalio sudu odma sljedeći dan nakon što sam primio pismo hanžekovića nakon tih 12 godina  (u roku 8 dana) sutkinja mi je odbacila prigovor kao nepravodoban , što to znaći molim vas odgovor , ja sam očekivao da če mi sutkinja sto posto potvrdit zastaru i da je to riješeno ali za hanžekoviće oćito ne vrijede zakoni Republike Hrvatske . 

Jer kada sam dobio to pismo od hanžekovića bila je kao ucijena/prijetnja plati 2000 kuna ili češ morati platiti 7000kn nakon skoro 13 godina , ja sam bio uvijeren da če sud potvrdit zastaru i sad je nastao problem naravno nisam imao tada to sa čim platiti a nemam ni sada .

E sada dolazimo do danas u međuvremenu sam se teško razbolio čekam zamijenu kukova , operaciju kralježnice , u glavnom invalid sam teško pokretan u teškim bolovima. 

U glavnom idem kroz par dana na komisiju za osobnu invalidninu i tamo moram dostaviti svoj iban i otvorio sam svoj prvi račun u zabi i gle čuda račun blokiran po nalogu Fine u crvenim slovima , koliko sam proćito osobna invalidnina se nemože ovršiti , ali ja bi osporio tu ovrhu i dokazao da je to zastarilo molim pomoć jel mogu uzet odvjetnika ili kaj svaka pomoć dobrodošla hvala svima unaprijed .

uređeno: od Antoniozg35
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 9 minuta, Antoniozg35 je napisao:

E sada bitni dio ništa nije rađeno prema meni sve do 18 ožujka 2016 godine  znaći 12 godina , što samo po sebi znaći da je apsolutna zastara nastupila jer kada je pokrenut postupak zastara nastupa nakon 10 godina.

Ovo ne znači da je nužno nastupila zastara, moguće da je u tom razdoblju bilo pokušaja naplate i radnji u spisu.

Prije 11 minuta, Antoniozg35 je napisao:

Kada sam se žalio sudu odma sljedeći dan nakon što sam primio pismo hanžekovića nakon tih 12 godina  (u roku 8 dana) sutkinja mi je odbacila prigovor kao nepravodoban ,

Ne možete se žaliti na pisma ovrhovoditelja, već na rješenja o ovrsi.

Prije 11 minuta, Antoniozg35 je napisao:

ja sam očekivao da če mi sutkinja sto posto potvrdit zastaru i da je to riješeno ali za hanžekoviće oćito ne vrijede zakoni Republike Hrvatske . 

Sud ne pazi po službenoj dužnosti na zastaru, tako da ovakvu odluku nećete dobiti.

Prije 15 minuta, Antoniozg35 je napisao:

koliko sam proćito osobna invalidnina se nemože ovršiti , ali ja bi osporio tu ovrhu i dokazao da je to zastarilo

Imate li informaciju da li je HZMO-u dostavljeno rješenje o prijenosu? I imate li mogućnost nekoga poslati da Vam napravi uvid u spis s obzirom na Vaše zdravstveno stanje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Aha onda sam se ja prerano žalio  :( to znaći da sam nepravodoban ma ko bi to sve razumio . Nemam informaciju jeli dostavljeno riješenje o prijenosu sutra tek idem na komisiju (na kakav prijenos vi mislite na tom tekučem računu nema ništa trenutno) , zapravo još ni neznam hoću li dobiti kakve novce trebao bih od 500-1500 sa u kakvoj državi živimo ništa nije sigurno . Za uvid u spis mogu poslati majku kod nje živim od kad sam se razbolio , sad koje su mi mogučnosti , mene sad najviše mući ona ucjena i prijetnja hanžekovića da platim 2300 ili 7500 , ovu manju cifru bi čak i mogo platit nekako ali na ovih 7000 kuna mogu zaboraviti , i da li se smije ovršiti osobna invalidnina hvala unaprijed .

 

E sada di da pošaljem majku po spis da se vidi kada su i koje radnje pokretane protiv mene jer sam siguran da je prošlo više od 10 godina , i kad te spise dobijem kaj s njima uzet odvjetnika ili kaj ? Oprostite ali pravno sam nepismen , i što kad dođem u finu ako bi mi mogli objasniti sve najljepša vam hvala l

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Majka bez punomoći ne može vidjeti spis, a koji se vodi pod poslovnim brojem pod kojim ste dobili to sudsko rješenje. Iskreno, mislim da u takvim spisima nije nastupila zastara, jer se po njima s vremena na vrijeme radilo, dovoljno da se zastara prekine. Mišljenja sam da Vam je najbolje vidjeti stanje u spisu, a potom se pokušati nagoditi za nekakvu obročnu otplatu. I svakako otvorite zaštićeni račun.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gdje trebam po te spise ići ili opunomoćiti majku da ode po njih , i u slučaju da se u spisima vidi da se na mom slučaju nije radilo više od 10 godina , što onda odvjetnika uzet ili ? 

 

Zaštićeni račun ču obavezno otvorit jer kolko sam ja pročito davanja sa socijalnog kao moja osobna invalidnina se nesmiju dirati uopče , sad neznam jel oni mogu opet nešto izmislit da mi uzimaju dio ili ne to me zanima . 

A i da sam se žalio na riješenje nebi opet potvrdila zastaru jel je sutkinja koja je na mom slučaju kazneno gonjena za malverzacije sa ovrhama u glavnom neču ju imenovat ali je bila glavna na ovršnom sudu bilo je na vjestima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 5 sati , Antoniozg35 je napisao:

Gdje trebam po te spise ići ili opunomoćiti majku da ode po njih , i u slučaju da se u spisima vidi da se na mom slučaju nije radilo više od 10 godina , što onda odvjetnika uzet ili ? 

Predmet se vodi kod nadležnog suda prema Vašem prebivalištu. Imate rješenje s kojim Vam se odbija prigovor kao nepravovremen, pa na njemu vidite koji sud i koji je broj predmeta. Majka kao punomoćnik ne može doći na sud i uzeti spis, već ima pravo uvida u spis. Po pribavljenim informacijama, javite se pa Vam ovisno o stanju spisa mogu dati savjet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala najljepša , nakon što dobijem uvid u spise se javim , do tada samo još jedna stvar pošto sam teško pokretan gdje prvo moram ići za otvoriti zaštićeni račun i jel trebam nešto posebno znati što se tiće toga , da me ne šetaju vamo tamo , znate kako to kod nas ide jel se jedva sa štakama krečem , hvala još jednom .

uređeno: od Antoniozg35
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 6 mjeseci kasnije...

Poštovani 

Želim vam samo objasniti vezano iz vašu ovrhu. Od odvjetničkog društva Hanžeković,  dobiti ste Nagodbu po kojoj ste dubili da platite odredjeni iznos,  te da ga platite do odredjenog roka.  

Znači imate mogućnost da platite odredjeni iznos i da riješite ovrhe.  Ako je Fina povukla ovrhu zbog nemogućnosti naplate,  ne znaci da ce HT odustati od svoje naplate ovrhe.

Fini će ovrhovoditelj platiti naknadu za ponovnom naplatom tj. Blokirati će vam račun.  

Moj vam je savjet da pokušate platiti iznos koji vam je ponudio,  ne ucijenio OU Hanžeković,  jer ako će vam se obračunati kamate na glavicu,  vjerujte kamata te premašiti glavicu. 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija