Jump to content

Kupnja stana pod hipotekom - otkup Grad Zagreb


Joe Jimmy

Preporučene objave

Pozdrav, 

Kupio bih stan, no u papirima stoji zabiljezba da je od 1995. upisan Grad Zagreb sa određenim iznosom hipoteke i prvenstvom upisa. 

 

Dogovorio sam sa prodavateljem da on plati dug prema gradu i da mi preda karticu duga na kojoj ce se vidjeti da je dug placen u cjelosti prije zakljucenja konacnog ugovora. 

Zna li netko koliko se ceka da grad izda brisovno ocitovanje nakon podnosenja zahtjeva? Posto bih ipak radije da to sve skupa rjesimo do kraja prije same kupovine. 

 

Trebali bismo potpisati ugovor i zakapariti stan, sa pravom predbiljezbe vlasnistva, nakon cega bismo ga finalizirali ako u roku koji odredimo bude ispostovan uvjet o poravnanju duga tj. otkupu. 

 

Molim savjet, idem li u dobrom smjeru te na sto paziti, gdje kako i zasto provjeriti? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zašto jednostavno ne napravite predugovor u kojem će se prodavatelj obvezati podmiriti dug, ishoditi brisovno očitovanje te ga predati na provedbu u ZK. I za to mu dati određeni rok (koliko treba za izdavanje brisovnog očitovnja će vam najbolje odgovoriti u gradu). Nakon toga napravite glavni ugovor i sve čisto i jasno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija