Jump to content

Postupak stavljanja stana pod teret u vlasničkom listu


Tommy1985

Preporučene objave

U postupku sam kupnje stana u Zagrebu. Želio bih vlasniku stana dati kaparu u određenom iznosu, kako bih bio siguran da ga vlasnik neće nekom drugom prodati jer sam se s vlasnikom dogovorio da mu dam 2 mjeseca vremena da se iseli iz stana i pronađe sebi novi smještaj nakon plaćene kapare. Planiram da u njegovom valsničkom listu stoji da je stan pod teretom kako bih bio siguran da ga neće prodati. Zanima me koji je postupak stavljanja tereta na njegov stan?

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 12 minuta, Tommy1985 je napisao:

Imate li saznanja kakve benefite/povlastice mi država daje u kupnji određene nekretnine s obzirom da mi je to kupnja prve nekretnine?

Svakako više nema poreznog oslobođenja, već se plaća porez na promet nekretnina po stopi od 4% u odnosu na poreznu osnovicu što predstavlja umanjenje za 1 postotni bod u odnosu na prijašnji zakon.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja bih samo htio teretiti vlasnika stana kako on ne bi smio prodati stan jer sam mu uplatio kaparu u određenom iznosu. Ako on ipak proda stan, a to mu svakako neće biti isplativo, dužan mi je vratiti duplu kaparu. Takav oblik teretovnice bih uvrstio u vlasnički list. Je li je tako nešto moguće? Moram li se obratiti sudu, naravno zajedno sa vlasnikom stana, kako bih tako nešto uvrstio u vlasnički list pod teret?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 5 sati , Tommy1985 je napisao:

Ja bih samo htio teretiti vlasnika stana kako on ne bi smio prodati stan jer sam mu uplatio kaparu u određenom iznosu. Ako on ipak proda stan, a to mu svakako neće biti isplativo, dužan mi je vratiti duplu kaparu.

To se radi na način da se sačini predugovor o kupoprodaji nekretnine u kojem se kapara određuje kao odustatnina pod uvjetima za jednu i drugu stranu, te se s istim stavlja predbilježba u ZK.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija