Jump to content

izibizi

Preporučene objave

Pozdrav svima,

Imam djedovinu na otoku gdje boravim s obitelji možda sve skupa 2 mjeseca u godini. Ostali dio godine kuća je zatvorena i to je poznato 'komunalcima' ali nam oni svaki mjesec ispostavljaju račun kao da živimo i boravimo ondje kroz cijelu godinu. Zanima me da li postoji mogućnost da se taj račun korigira i da plaćamo samo neki paušal ali ne i ono što ne koristimo npr odvoz smeća? Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Točno, u međuvremenu smo razjasnili to, pitam za drugu osobu koja ne koristi internet a ja se već neko duže vrijeme ne bavim plaćanjem računa pa eto zbrke... Zapravo je račun za čistoću 'skočio' skoro 100% jer su promijenili koeficijent minimalne naplate dok je količina ostala ista... Tako da vjerujem da se ni tu ništa ne može, ili se varam?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...
, Željac047 je napisao:

Mišljenja sam da ne postoji, bez obzira koliko Vi živite i koristite tu nekretninu-kuću, ako ona glasi na Vas (Vaše je vlasništvo) komunalnu naknadu ste dužni plaćati, jer je temelj naplate komunalne naknade vlasništvo nekretnine..

Kako rješiti problem ako ste suvlasnik, s ne čisti vlasnik. Meni šalju rješenje o komunalnoj naknadi (godišnje) a nisam u kući u kojoj nitko sada ne živi..Meni šalju ostalim suvlasnicima  ne šalju.Odakle njima Općini pravo da meni šalje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imao sam sličnu situaciju..

Jeste li Vi većinski vlasnik i da li ste kada imali prijavljeno prebivalište ili boravište u toj kući?

Ako jeste onda Vam zbog toga i šalju, otiđite do njih, dostavite im dokaz (vlasnički list) da ste Vi suvlasnik navedene nekretine, a ne samovlasnik i zatražite da se komunalna naknada podijeli na sve suvlasnike i da se šalje svim suvlasnicima suklano omjeru u suvlasničkom dijelu

uređeno: od Željac047
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija