Jump to content

Preporučene objave

Pozdrav svima,

Imam djedovinu na otoku gdje boravim s obitelji možda sve skupa 2 mjeseca u godini. Ostali dio godine kuća je zatvorena i to je poznato 'komunalcima' ali nam oni svaki mjesec ispostavljaju račun kao da živimo i boravimo ondje kroz cijelu godinu. Zanima me da li postoji mogućnost da se taj račun korigira i da plaćamo samo neki paušal ali ne i ono što ne koristimo npr odvoz smeća? Hvala.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Mišljenja sam da ne postoji, bez obzira koliko Vi živite i koristite tu nekretninu-kuću, ako ona glasi na Vas (Vaše je vlasništvo) komunalnu naknadu ste dužni plaćati, jer je temelj naplate komunalne naknade vlasništvo nekretnine..

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Točno, u međuvremenu smo razjasnili to, pitam za drugu osobu koja ne koristi internet a ja se već neko duže vrijeme ne bavim plaćanjem računa pa eto zbrke... Zapravo je račun za čistoću 'skočio' skoro 100% jer su promijenili koeficijent minimalne naplate dok je količina ostala ista... Tako da vjerujem da se ni tu ništa ne može, ili se varam?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Nažalost, ništa. Komunalac donosi odluku o cijeni usluge odvoza komunalnog otpada, dogodilo se kod gotovo svih komunalnih poduzeća ove godine, s obzirom da su im porasli troškovi zbog razvrstavanja otpada, tako da su teret povećanja svojih troškova prebacili na građane.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
, Željac047 je napisao:

Mišljenja sam da ne postoji, bez obzira koliko Vi živite i koristite tu nekretninu-kuću, ako ona glasi na Vas (Vaše je vlasništvo) komunalnu naknadu ste dužni plaćati, jer je temelj naplate komunalne naknade vlasništvo nekretnine..

Kako rješiti problem ako ste suvlasnik, s ne čisti vlasnik. Meni šalju rješenje o komunalnoj naknadi (godišnje) a nisam u kući u kojoj nitko sada ne živi..Meni šalju ostalim suvlasnicima  ne šalju.Odakle njima Općini pravo da meni šalje.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Imao sam sličnu situaciju..

Jeste li Vi većinski vlasnik i da li ste kada imali prijavljeno prebivalište ili boravište u toj kući?

Ako jeste onda Vam zbog toga i šalju, otiđite do njih, dostavite im dokaz (vlasnički list) da ste Vi suvlasnik navedene nekretine, a ne samovlasnik i zatražite da se komunalna naknada podijeli na sve suvlasnike i da se šalje svim suvlasnicima suklano omjeru u suvlasničkom dijelu

Uređeno od Željac047

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

If you have an account Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.


 • Similar Content

  • objavio Lisa55
   Pozdrav,
   jučer mi je stiglo rješenje o ovrsi duga za komunalnu naknadu, no ovrha je za račune iz 2017. godine. Spada li komunalna naknada i naknada za uređenje voda pod račune koji zastarijevaju nakon godine dana i ako da mogu li se zbog toga žaliti na rješenje o ovrsi?  Računi su bili iz razdoblja kad sam imala ugostiteljski obrt koji je u međuvremenu zatvoren.
  • objavio mrav2
   Pozdrav, vidim da je o ovoj temi već raspravljano, ali konkretno za svoj slučaj nisam uspio naći odgovor te se nadam da ćete mi pomoći. 
   Znači ovako početkom 2015. godine smo dobili pravomoćnu građevinsku dozvolu za gradnju obiteljske kuće. Od dana dobivene građevinske dozvole, uz sve suglasnosti do današnjeg dana nismo dobili rješenje o komunalnom doprinosu. Interesira me da li postoji nekakav rok jedinice lokalne uprave i samouprave za donošenje rješenja o komunalnom doprinosu ? da li postoji nekakav rok zastare iako rješenje nikada nije doneseno ? 
   Također ove godine smo dobili pravomoćnu uporabnu dozvolu za isti objekt, pretpostavljam da je ista išla na znanje jedinici lokalne uprave i samouprave (općini), dok smo ranije dobili rješenje o kućnom broju. Ovog puta ponovo nismo dobili riješenje sada o komunalnoj naknadi, iako sam u zakonu ZOKG našao članak gdje se navodi da je rješenje o komunalnoj naknadi može donijeti po službenoj dužnosti ili po prijavi korisnika nekretnine, odnosno u svojem slučaju koliko sam shvatio ja bi sam trebao otići u općinu i zatražiti rješenje za komunalnu naknadu. 
   Hvala na odgovorima
  • objavio neznalica9
   obzirom da 
   Komunalna naknada obračunava se po četvornome metru (m²) površine nekretnine za koju se utvrđuje obveza plaćanja komunalne naknade, i to za:
   1. stambeni, poslovni i garažni prostor po jedinici korisne površine koja se utvrđuje na način propisan Uredbom o uvjetima i mjerilima za utvrđivanje zaštićene najamnine (»Narodne novine«, br. 40/97.)
   gdje piše 
   Članak 8.
   Koeficijent vrijednosti položaja (Kz) određuje poglavarstvo grada odnosno općine, može biti od najmanje 0,15 do najviše 1, ovisno o zonama u naselju i broju etaža zgrade (broj etaža 1, 2, 3/4, 5/6/7, 8 i više), a određuju se najmanje četiri zone.
    
   Da li ovo znači da je općina dužna definirati 4 zone? Što ako nije definirala 4 zone već samo dvije? 
    
    
    
    
 • Online korisnici×
×
 • Napravi novi...