Jump to content

akti za građenje


markun

Preporučene objave

Za početak, lokacijska dozvola nije akt kojim se odobrava gradnja građevina. Lokacijska dozvola je dokument koji se izdaje na temelju dokumenta prostornog uređenja te posebnih zakona i propisa donesenih na temelju tih zakona, a određuje uvjete prema kojima će se provesti zahvat u prostoru pod kojim se mora izraditi tehnička dokumentacija, odnosno prema kojoj će se graditi.

Akt za gradnju  je dokument na temelju kojega se može započeti gradnja građevine. Njima se utvrđuje da je glavni, odnosno idejni projekt izrađen u skladu s propisima i utvrđenim uvjetima koje mora ispunjavati građevina na određenoj lokaciji te da su ispunjeni svi potrebni preduvjeti za gradnju. Aktima za građenje se smatra građevinska dozvola, rješenje o uvjetima građenja, rješenje o građenju...

Akt za uporabu je dokument na temelju kojega se može početi koristiti gađevina, odnosno stavit u pogon i kao takav završni dokaz legalnosti građevine. Prema tome, akt za uporabu može biti svaki akt za uporabu građevine, svaki akt kojim j građevina ozakonjena te svi akti kojima se nezakonito izgrađena građevina izjednačava sa zakonito izgrađenom građevinom izdan ili pribavljen na osnovu zakona koji su vrijedili pije stupanja na snagu važečeg Zakona o gradnji. Mogao bih neke od tih akata i nabrojati, no među njima nije lokacijska dozvola i kao takova ne može biti akt za uporabu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija