Jump to content

Ovrha poslodavcu zbog radnika.


zorro78

Preporučene objave

Pozdrav svima i molim pomoć. Da skratim.Imam ovrhu od prije i uredno otvoren zaštićeni račun sa kojeg mi se skida trećina plaće za tu ovrhu (čak nisam ni na minimalcu). Međutim pojavila se odjednom još jedna ovrha od mobilnog operatera. Naša nam draga poznata SVEA ekonomi je poslala ovrhu direktno mom poslodavcu bez obzira što imam zaštićeni račun i uredno se sve preko njega skida i plaća. Dotićni su naveli kako od sada kompletno moje primanje (tražbina kompletnog primanja iliti cijela plaća) se mora uplatiti njima ili ide ovrha poslodavcu uz rečenicu :

"Upozoravamo vas na odredbu čl.201 Ovršnog zakona,prema kojoj,u slućaju nepostupanja prema predmetnoj ovrsi,imamo pravo tražiti ovrhu direktno od Vas kao ovršenikaova dužnika".

Znači ŠTA SADA ?? Šef mora po zakonu uplatiti meni (tj FINI) na zaštićeni,a ako ne uplati njima onda moj dug prepisuju njemu.

A o svakodnevnim nazivanjima da i ne prićam,više neznam toliko ni psovat šta sam im sve izgovorio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čl. 201. OZ-a načelno kaže da je poslodavac kao ovršenikov dužnik dužan postupati po dostavljenom rješenju o ovrsi, inače i sam odgovara za sve obroke koje je propustio obustaviti. Međutim, ako poslodavac po redoslijedu postupa po prethodno zaprimljenom rješenju o ovrsi, tada nema mjesta primjeni čl. 201. OZ-a i to je pusta prijetnja. Osim toga, to ne znači automatski da dug prelazi na poslodavca, nego ovrhovoditelj, ako smatra da ga je poslodavac namjerno zakinuo u korist radnika, npr., mora tražiti da se donese rješenje slično rješenju o ovrsi, ali na poslodavca, i može tražiti da poslodavac uplati samo i isključivo one obroke koje je propustio obustaviti u korist ovrhovoditelja, ne sve.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija