Jump to content

Oduzimanje vozačke/dostava rješenja


Ivoyagerl

Preporučene objave

Molim za savjet...

21.10. prošle godine, zbog alkohola mi je oduzeta vozačka na 3 mjeseca, 5.11. mi je došlo doma rješenje na koje sam se mogao žaliti i roku 8 dana ili platiti 2/3 kazne (uz oduzimanje vozačke, kazna je bila 3000 kn) kako sam htio da čim prije prođe tih 3 mjeseca, odlučio sam ne žaliti se i platiti 2000 kn...prvo sam mislio da rok tih 3 mjeseca počinje teći od kad je napravljen prekršaj te ja cijelo vrijeme od prekršaja nisam ni vozio...onda sam vidio na tom rješenju o prekršaju piše da to vrijeme počinje teći od primitka obavijesti, pa sam računao da je to od primitka tog prekršajnog naloga na koji se nisam žalio nego platio kaznu. Računajući dakle od 5.11. ja cijelo to vrijeme nisam vozio...i onda mi je tek mjesec i pol dana kasnije, 17.12., došla obavijest da mi je u MUP-u upisano oduzimanje vozačke...računajući da mi je kazna istekla 5.2. (3 mjeseca od rješenja i plaćanja kazne) počeo sam voziti i evo na Valentinovo me zaustavili i rekli da mi kazna traje do 17.3. dakle 3 mjeseca nakon primitka te zadnje obavijesti....meni nema smisla da kazna počinje teći tek toliko dugo nakon prekršaja...i znam da je moja greška jer sam previše toga "pretpostavljao"...

Sad me zanima imam li kakve šanse izbjeći kaznu od 5000 kn i novih 6 mjeseci bez vozačke na temelju toga što sam očito prebrzo počeo odrađivati kaznu i/ili ima li kakve veze to što tu zadnju obavijest ja osobno nisam ni zaprimio već neko od mojih doma (koliko znam, te stvari bi poštar trebao uručivati meni osobno ili ostaviti obavijest)? ...ili da u žalbi jednostavno molim da budu blaži jer trenutno nemam ni love, a i vozačka mi treba zbog posla...?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija