Jump to content

Ajme ljudi ma dali je to moguće?


anonimno

Preporučene objave

Dobro upotrebio sam poznati uzvik gosp. Delića nebi li privukao nećiju pažnju i nebi li netko pametniji od mene ovo pročitao jer ja bogami ne razumijem. Evo o ćemu se radi:

U mom malom mistu imam kafić i par igrica na aparatima i među ostalom malu kladionicu (Hattrick) . E sada nemojte mislit da se bogatim jer i ja sam to vjerovao ali ako uspijemo 'isplivat' bit će uspjeh. Evo jedan od razloga:

Pretpostavimo da u kladu uđe 100 000 (pa i uđe za recimo 2-3 mjeseca) i recimo izađe isto toliko (isplata 100 000). Malo dite zna da je stanje nula ('O'). Zarada je onda nula (događa se često) ali se Lijepoj našoj ipak mora isplatiti 5 000 kunića (5 % od uplate) ! Jeli meni vlasnici klade lažu i uskraćuju mi dobit od 25 % od tih 5 000 kuna (nabi rekao) ili stvarno imamo državu u kojoj se plaća porez na stanje nula ?

Ako je tako onada :clap: za Lijepu našu !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Niste iznijeli niti jedan konkretan podatak koji bi potkrijepio Vaše tvrdnje.

 

Porez se plaća na kraju svakog mjeseca (ako ste obveznik PDV-a), pri čemu možete odbiti pretporez. Na kraju godine morate platiti porez na tzv. "ćisti" prihod, ili dohodak prema izvatku iz poslovnih knjiga. Također, porez se u pojedinim slučajevima mora platiti i na gubitak.

 

Vi ste rekli : pretpostavimo. To nije dovoljno za profesionalni komentar na Vaše pitanje. Nije tu samo kladionica u pitanju. Osim, ako je kladionica jedna firma (obrt), kafic druga, itd ... Nadalje, neki izdaci se placaju neovisno o dohotku/gubitku jer se izracunavaju temeljem ukupnog dohotka.

 

Zar nemate knjigovodju koji Vam to moze detaljnije objasniti ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pošt. gosp. Giausl, ja sam napisao onako kako sam napisao. Ug. obrt je moj igrice su nečije druge i klada također. Ja njima iznajmljujem 20 metara kvadratnih a profit djelimo ! Među inim sam rekao kad dođu vlasnici klade učini se obračun obračun. Obračun se čini kad se 'skupi ' određena suma novca. Nema to veze sa PDV'om, predporezom, čistim dobitkom (poznato je da se dobitak prijavljuje i zbraja). Nema to ni veze sa mojim knjigovođom. Vi mi možete jedino vjerovati , a zažto bi lagao ako Vas ne poznajem !?Nije bilo govora ni u utaji poreza. Ja sam živio u Australiji 20 godina, 23 sam već natrag u Hrvatskoj. Znam mnogo više nego bi i trebao znati. Šta bi to po Vašem trebao znati ili razumjeti da se državi daje 5 % i ako ste na pozitivnoj nuli ili čak u minusu . Evo drugi primjer ...ušlo u kladionicu 100000 kn. izašlo 103500 kn. Znači kladionica gubi 3500 kn i k tome mora dati državi još 5000 (5% od uplačenoga).

Meni se čini da to nije baš porezni raj :-? :klanjam: :thumbsdown: :thankyou:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mnogo hvala na učešću u diskusiji. E sad već postaje interesantno. Mi smo izgleda stručnjaci u kompliciranju svega. Mogli bi naprimjer izabrati bilo koju od država EU i poslovanje bi bilo mnogo jednostavnije i poštenije za obe strane.

Da se vratim na Vaš odgovor , znaći mi financiramo državu plačanjem predporeza a 'oni' će vratit? Rade sa našim novcem?? Moglo se plačat mjesečno kao u cijelom svijetu. Nije ništa čudno , meni je rečeno da svi koji pređu ekvator (a ja sam to učinio mnogo puta) da su malo čaknuti :-D .

Nema tu logike !

Hvala na pažnji

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija