Jump to content

Neisplaćene plaće pri prestanku ogovora


hugoSMRGO

Preporučene objave

Poštovani/a,

ovim putem Vam se obraćam jer sam prije nekoliko dana potpisao "sporazum o prestanku ugovora o radu". Naime, u tom ugovoru je stavka koja glasi:
"Čl. 5: Po isplati otpremnine iz čl. 3 (u čl. 3 stoji da je otpremnina iznosa 0 kn) ovog sporazuma, radnik neće prema poslodavcu imati nikakvih daljnih potraživanja iz ili u vezi s radnim odnosom iz čl. 1 ovog sporazuma"; čl. 1 se sastoji od datuma sklapanja ugovora, poziciji u tvrtci i trajanju otkaznog roka.
Kako je prošao 15. u mjesecu i nije mi isplaćena plaća za mjesec siječanj 2019. (do sada je uvijek bila do 15. u mjesecu i prije), a u potpisanom ugovoru o radu je navedeno da plaća mora biti isplaćena do 15. u mjesecu, smatram da je stavka "nikakvih" u ugovoru o prestanku rada pre općenita. Da li se u riječi "nikakvih" smije kriti i neisplaćene plaće (u mojem slučaju jedna i pol plaća) i slične stvari, posebice jer je u čl. 4 "sporazuma o prestanku ugovora o radu" konkretno navedeno da neću imati potraživanja vezana za neiskorišteni godišnji odmor.
Da li se predmetni ugovor može pobiti, s obzirom da ja nisam pravnik i ne znam tumačiti klauzule ugovora.
Molim Vas za mišljenje.

Unaprijed se zahvaljujem i srdačan pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Potraživanje iz radnog odnosa možete utužiti. Po mom mišljenju, predmetni sporazum možete pobijati u parnici, jer je obveza na isplatu plaće nastala vjerojatno prije potpisivanja sporazumnog raskida (od 01.-31. u mjesecu), tako da predlažem da pozovete poslodavca da Vam isplati posljednju plaću, u protivnom da ćete tužbom zahtijevati ono što Vam pripada.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija