Jump to content

Komunalni doprinos i komunalna naknada


mrav2

Preporučene objave

Pozdrav, vidim da je o ovoj temi već raspravljano, ali konkretno za svoj slučaj nisam uspio naći odgovor te se nadam da ćete mi pomoći. 

Znači ovako početkom 2015. godine smo dobili pravomoćnu građevinsku dozvolu za gradnju obiteljske kuće. Od dana dobivene građevinske dozvole, uz sve suglasnosti do današnjeg dana nismo dobili rješenje o komunalnom doprinosu. Interesira me da li postoji nekakav rok jedinice lokalne uprave i samouprave za donošenje rješenja o komunalnom doprinosu ? da li postoji nekakav rok zastare iako rješenje nikada nije doneseno ? 

Također ove godine smo dobili pravomoćnu uporabnu dozvolu za isti objekt, pretpostavljam da je ista išla na znanje jedinici lokalne uprave i samouprave (općini), dok smo ranije dobili rješenje o kućnom broju. Ovog puta ponovo nismo dobili riješenje sada o komunalnoj naknadi, iako sam u zakonu ZOKG našao članak gdje se navodi da je rješenje o komunalnoj naknadi može donijeti po službenoj dužnosti ili po prijavi korisnika nekretnine, odnosno u svojem slučaju koliko sam shvatio ja bi sam trebao otići u općinu i zatražiti rješenje za komunalnu naknadu. 

Hvala na odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, mrav2 je napisao:

Interesira me da li postoji nekakav rok jedinice lokalne uprave i samouprave za donošenje rješenja o komunalnom doprinosu

Prema Zakonu o općem upravnom postupku 30 dana od pravomoćnosti akta kojim se dozvoljava gradnja.

, mrav2 je napisao:

da li postoji nekakav rok zastare iako rješenje nikada nije doneseno

Zastara za komunalni doprinos je 10 godina.

 

, mrav2 je napisao:

iako sam u zakonu ZOKG našao članak gdje se navodi da je rješenje o komunalnoj naknadi može donijeti po službenoj dužnosti ili po prijavi korisnika nekretnine, odnosno u svojem slučaju koliko sam shvatio ja bi sam trebao otići u općinu i zatražiti rješenje za komunalnu naknadu. 

Pogledajte čl.94 st.2 zakona

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija