Jump to content
mrav2

Komunalni doprinos i komunalna naknada

Preporučene objave

Pozdrav, vidim da je o ovoj temi već raspravljano, ali konkretno za svoj slučaj nisam uspio naći odgovor te se nadam da ćete mi pomoći. 

Znači ovako početkom 2015. godine smo dobili pravomoćnu građevinsku dozvolu za gradnju obiteljske kuće. Od dana dobivene građevinske dozvole, uz sve suglasnosti do današnjeg dana nismo dobili rješenje o komunalnom doprinosu. Interesira me da li postoji nekakav rok jedinice lokalne uprave i samouprave za donošenje rješenja o komunalnom doprinosu ? da li postoji nekakav rok zastare iako rješenje nikada nije doneseno ? 

Također ove godine smo dobili pravomoćnu uporabnu dozvolu za isti objekt, pretpostavljam da je ista išla na znanje jedinici lokalne uprave i samouprave (općini), dok smo ranije dobili rješenje o kućnom broju. Ovog puta ponovo nismo dobili riješenje sada o komunalnoj naknadi, iako sam u zakonu ZOKG našao članak gdje se navodi da je rješenje o komunalnoj naknadi može donijeti po službenoj dužnosti ili po prijavi korisnika nekretnine, odnosno u svojem slučaju koliko sam shvatio ja bi sam trebao otići u općinu i zatražiti rješenje za komunalnu naknadu. 

Hvala na odgovorima

Link to post
Podijeli na drugim stranicama
, mrav2 je napisao:

Interesira me da li postoji nekakav rok jedinice lokalne uprave i samouprave za donošenje rješenja o komunalnom doprinosu

Prema Zakonu o općem upravnom postupku 30 dana od pravomoćnosti akta kojim se dozvoljava gradnja.

, mrav2 je napisao:

da li postoji nekakav rok zastare iako rješenje nikada nije doneseno

Zastara za komunalni doprinos je 10 godina.

 

, mrav2 je napisao:

iako sam u zakonu ZOKG našao članak gdje se navodi da je rješenje o komunalnoj naknadi može donijeti po službenoj dužnosti ili po prijavi korisnika nekretnine, odnosno u svojem slučaju koliko sam shvatio ja bi sam trebao otići u općinu i zatražiti rješenje za komunalnu naknadu. 

Pogledajte čl.94 st.2 zakona

Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

If you have an account Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.


 • Similar Content

  • objavio Lisa55
   Pozdrav,
   jučer mi je stiglo rješenje o ovrsi duga za komunalnu naknadu, no ovrha je za račune iz 2017. godine. Spada li komunalna naknada i naknada za uređenje voda pod račune koji zastarijevaju nakon godine dana i ako da mogu li se zbog toga žaliti na rješenje o ovrsi?  Računi su bili iz razdoblja kad sam imala ugostiteljski obrt koji je u međuvremenu zatvoren.
  • objavio neznalica9
   obzirom da 
   Komunalna naknada obračunava se po četvornome metru (m²) površine nekretnine za koju se utvrđuje obveza plaćanja komunalne naknade, i to za:
   1. stambeni, poslovni i garažni prostor po jedinici korisne površine koja se utvrđuje na način propisan Uredbom o uvjetima i mjerilima za utvrđivanje zaštićene najamnine (»Narodne novine«, br. 40/97.)
   gdje piše 
   Članak 8.
   Koeficijent vrijednosti položaja (Kz) određuje poglavarstvo grada odnosno općine, može biti od najmanje 0,15 do najviše 1, ovisno o zonama u naselju i broju etaža zgrade (broj etaža 1, 2, 3/4, 5/6/7, 8 i više), a određuju se najmanje četiri zone.
    
   Da li ovo znači da je općina dužna definirati 4 zone? Što ako nije definirala 4 zone već samo dvije? 
    
    
    
    
  • objavio izibizi
   Pozdrav svima,
   Imam djedovinu na otoku gdje boravim s obitelji možda sve skupa 2 mjeseca u godini. Ostali dio godine kuća je zatvorena i to je poznato 'komunalcima' ali nam oni svaki mjesec ispostavljaju račun kao da živimo i boravimo ondje kroz cijelu godinu. Zanima me da li postoji mogućnost da se taj račun korigira i da plaćamo samo neki paušal ali ne i ono što ne koristimo npr odvoz smeća? Hvala.
 • Online korisnici×
×
 • Napravi novi...