Jump to content

Stan 1/2 u Državnom vlasništvu, kako se raspolaže?


lumennis

Preporučene objave

Molim vas da mi pomognete oko riješavanja dileme.

Naime, Stan koji posjedujem je 1/2 vlasništvo grada a 1/2 moj. Ta polovica koja pripada gradu je nacionalizirana i nije postojala mogućnost vraćanja jer nisam naslijednik 1. reda. 
Trenutno se u stanu nalazi zaštićeni stanar, pa me interesuje što će se desiti kada se on iseli 2023 prema novom zakonu. 
Na koji način mogu raspolagati s tim stanom, točnije 1/2 kola pripada gradu, s obzirom da se ne može podijeliti, tj parcelisati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Premješteno u odgovarajući PF.

Pretpostavljam da nije određeno koja je čija polovica, odnosno da ste Vi i Grad suvlasnici u tzv. idealnim omjerima, koji su zamišljeni i izražavaju se razlomkom, ali se ne mogu i stvarno prostorno odrediti. Prepostavljam da ćete svoju polovicu moći prodati gradu, ili da će grad moći prodati svoju polovicu Vama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Molim vas da mi pomognete oko riješavanja nedoumice.
U stanu imam zaštićenog najmoprimca koji mi godišnje plača 100-ak kuna za stan u centru Dubrovnika! Želio bih ga iseliti.

Što donosi novi zakon o najmu stanova? Na koji mu način ja mogu obezbjediti odgovarajući stan kako bih mogao raskinuti ugovor o najmu sa njim.

Stvar se dodatno komplicira i činjenicom da 1/2 vlasnistva stana (idealni omjer) pripada gradu.
Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koliko vidim, to se odnosi samo na zaštićene najmoprimce koji su u stanu u vlasništvu RH, JLS ili JRS (i ovaj zaštićeni najmoprimac vjerojatno nije Vaš, već od Grada?) Po mom mišljenju, Vi ga ne možete iseliti samostalno, već u suradnji s Gradom, jer što će značiti ako mu Vi otkažete ugovor, a on i dalje uživa ovu polovicu od Grada?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija