Jump to content

Naknada za ozljedu djeteta u sportu


vill304

Preporučene objave

Imam jedno pitanje za vas . vezano na sportska događanja i organizaciju istih . Da li imam pravo na naknadu za ozljedu i rehabilitaciju i kako je ostavriti, te kako prijeviti organizatora za odgovornost i kome . Naime moj sin je prije mjesec na nogometnom turniru nogometne  teško ozlijeđen , slomio je ruku jako komlicirani prijelom.

Organizator turnira nije imao osigurane sigurnosne uvjete održavanja trunira kao niti medicinsku pomoć. Djete je ležalo na podu  šoku i bolovima gotovo 25 minuta do dolaska hitne . 

Sličan događaj se zbio tjedan dana prije kad ga je igrač srušio te je udario glavom u betonski stup i skoro teže nastradao. Sve utakmice sam snimao.

Ja sam readirao prema  organizatoru da nisu osigurali uvijete natjecanja i da nemaju nikakvu medicinsku pomoć, ( oni su mi rekli da je turnir na vlastitu odgovornost). Kada smo došli u Klaićevu liječnik nam je rakao da su po zakonu dužni osigurati liječnika i sigurnost natjecanja. ( Članak 64. Zakona o sportu. Neposredni organizator sportskih natjecanja, u sportskoj građevini u kojoj se održava sportsko natjecanje ili sportska priredba, obvezan je osigurati sigurnost i pružanje medicinske pomoći.).

Isto tako suci koji su vodili utakmicu da li zbog neznanja ili nečeg drugog nisu sudili da se igra korektna utakmica već su tolerirali grube prekršaje zbog čega je do ovog došlo. Naime jedan od sudaca koji je sudio na tom turniru već više od dvije godine na utakmicama mlađih izrasta na kojima igra moj sin tolerira nasilje i grubu igru . Zbog istug suca moj sin i nekoliko djece iz našeg kluba već je nekoliko puta završilo u bolnici ( slomljena ruka , rebra , puknuće trbušnog zida itd.) 

Budući se radi o djeci do 15 godina i mlađima molim vas informaciju da li možemo tužiti organizatora , kao  sankcionirati dotične suce ili barem im zabraniti da ne sude na utakmicama mlađeg uzrasta.  Moj sin je nakon tjedan dana bolnice , nosio gips još 3 tjedana , te sada mora na rehabilitaciju skoro 4-6 tjedana budući je bio jako kompliciran prijelom.

Unaprijed se zahvaljujem.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po mom mišljenju, oni nisu štetnik, nisu uzrokovali štetu, ali su prouzročili pogoršanje štete ako je do nje došlo. Definitivno odgovaraju za pretrpljene dugotrajne bolove i strah.

Po mom mišljenju, na suce i organizatora se možete pritužiti nogometnom savezu Vaše županije, pisano. No tužbu za naknadu štete od suca koji je tolerirao grublju igru i nije sankcionirao prekršaje... vrlo nategnuto, po mom mišljenju, jer je suđenje subjektivna stvar. Ishod bi ovdje bio vrlo neizvjestan, ako biste se upustili u spor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija