Jump to content

nužno nasljedstvo


leonix

Preporučene objave

Poštovani,

ovo je moja priča......

Kada sam shvatila da me roditelji zlostavljaju i financijski iskorištavaju , pobjegla sam od kuće 1994. godine,čovjeku u kojeg sam bila zaljubljena. Krajem 1996. dobili smo sina i živjeli obiteljskim, tradicionalnim životom do 2003.-kada sam pokrenula rastavu braka i skrbništvo nad djetetom. 

Brakorazvodni postupak je brzo okončao. Alimentacija je uredno sjedala na račun ovih godina u iznosu od 1.100,00 HRK,  no   kako sin odrasta,   baka i djed ga svake godine mole i manipuliraju na način da ne mogu sami jer su prestari , da im fizički pomaže u svim poslovima vezanim za redovne obveze ( čišćenje snijega svaki dan ili svaki drugi dan tijekom zime,    cijepanje drva kada stigne kamion sa zimskom pošiljkom i td......) e sad;  mene jako zanima kako meni,  kao ženi koju je je*ežljivi narkoman, željan šmrkanja i slobodnog života bez obveza šutnuo na ulicu sa djetetom od 6 godina, a ja sam se primila posla i osim svojih 8 sati redovnog,   odradila i 4 sata "fuš-a" da mogu prehraniti dijete, koje sam u konačnici odškolovala, lijepo odgojila i sad studira i radi preko SC-a,   a baka (koja mu sugerira kako MORA pomagati tati, koji je naštancao još troje djece , jer je njegova krv iako je loš otac) te,  kako je njegova obveza da pomaže tati , baki i djedu, pa i tati .

Moj sin je u drugi plan stavljao svoju srednju školu, jer je trčao u Dubravu čistiti snijeg baki i djedu,  dok su njegove zadaće ostajale u drugom planu i čak je pao razred, dok sam ja cmizdrila doma i pokušavala nešto od tog djeteta učiniti.    Dok su baka i djed punili glavu mojem djetetu kako su obitelj, religija i hrvatstvo temelj sveg ovozemaljskog,   ja sam radila,  školovala i financirala naše zajedničko dijete.   Njegov otac je u svojem životu osnovao obitelj s osobom koja je tada imala 16 godina (dok je nama razorila obitelj-s njim , naravno, nije ona jedina krivac) , sad moj sin želi da ga bak i djed isplate,  jer od tate nema nikakve računice. Otac nije sudjelovao u odrastanju , liječenji ,  sportskim uspjesima i svemu ostalome. (otac ne zna ni razrednice, ni razrednike, ni stomatologa, ni liječnicu OM, ni Fakultet, koji mali polazi, niti smjer)

Prema tome,  da li moj sin ima ikakve šanse, ako od bake i djeda pokuša zatražiti "isplatu" možebitnog nužnog dijela ostavštine,   jer je otac neuračunljiv i sklon opijatima i kocki   (djed je već prodao jedan apartman u Crikvenici da bi namirio troškove kamatarima  za očeve propuste)?????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odgovorit cu vam kao amater na ovo..jer suosjecam..i nadam se da ce odgovorit o neki pravnik.

Ako otac ne isplacuje redovno alimentaciju..mozete zatrazit isplatu preko bake i djeda..znam da je moguce..postupak neznam.

Sto se tice nuznog dijela nasljedstva, do tog se dolazi nakon smrti..i to po redu..sa bake i djeda na oca..a nakon smrti oca..na sina..

Ne vidim nacina..a i nelogicno je..da se za zivota vlasnika isplacuje ikakav nuzni dio ikom..ne vidim pravnog nacina..

Druga je stvar ako baka i deda svojom voljom za zivota prepisu dio imovine unuku..ili mu sta isplate.

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 17 sati , leonix je napisao:

sad moj sin želi da ga bak i djed isplate,  jer od tate nema nikakve računice.

Je li otac uredno podmirivao sve obveze po alimentaciji?

prije 17 sati , leonix je napisao:

da li moj sin ima ikakve šanse, ako od bake i djeda pokuša zatražiti "isplatu" možebitnog nužnog dijela ostavštine

Na ovaj način kako ste naveli, ne. Ali nema zapreka da mu nešto daruju za svoga života. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija