Jump to content

Ozljeda na radu - odšteta


sanjalica2512

Preporučene objave

Poštovani,

na poslu sam nakon kraja smjene (a u okviru radnog vremena) pred svjedocima i kamerama pala na tek opran mokar pod. Poslodavac nikada nije imao praksu da se prostorija čisti nakon što otiđemo sa radnih mjesta, niti se za djelatnike stavljana ploča da je klizak pod (samo za stranke), što znači da ploča postoji. Posljedice su napuknuće ramene tetive (a možda i druge stvari). Naime, nakon pada sam otišla doma. Kako taj dan u tjednu ne rade nadređeni a i sama nisam tražila, nismo zvali hitnu službu jer nisam osjećala jake bolove. Tijekom istog dana u poslijepodnevnim satima završila na hitnoj službi zbog mučnine. Slikane su kosti i rečeno mi je da nisam ništa strgala. Liječnica opće prakse za potrebe rješenja HZZO da se radi ozljedi na radu napisala je (što je u i konačnici bilo) da je uključeno više dijelova tijela (šake, ruke i koljena). Nakon 2 ciklusa fizikalnih terapija uspjela sam dobiti uputnicu da se zbog jakih bolova napravi MR ruke i dijagnoza je djelomično napuknuće ramene tetive. Posljedice bi mogle biti i veće jer imam bolove i na drugim dijelovima ruke (istu ruku sam operirala - karpalne kanale - 2017 godine i nije mi se dobro oporavila). Za ovu operaciju nisam tražila da mi se prizna kao profesionalno oboljenje jer mi je usmeno dana informacija da bi u tom slučaju poslodavcu mogla biti nepoželjna za rad i da je moguć otkaz u tom slučaju. Radim u bankarskom sektoru sa klijentima.

Imam li osnova tuže protiv poslodavca prema zakonu o zaštiti na radu, obzirom da nije bilo propisno označeno da je klizak pod ? Ako se utvrdi smanjena sposobnost (invalidnost) može li poslodavac dati mi otkaz ili me premjestiti na drugo slabije plaćeno radno mjesto? Moguće je od strane poslodavca ( prema nekim praksama) da me premjesti na drugu lokaciju kao i da vrši psihički pritisak zbog tužbe. Kava su moja prava?

uređeno: od sanjalica2512
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija