Jump to content

Pretjecanje osobe koja skreće


heroj_4444

Preporučene objave

Poštovani,

zanima me vaše stručno mišljenje o sljedećoj situaciji:

Osoba A se vozi iza traktora te iza nje još nekoliko automobila. Osoba A pali žmigavac 100m prije skretanja u svoje dvorište. Približivši se skretanju uspori (skoro se zaustavljajući) da se traktor odmakne ispred nje kako bi se uvjerila da ne ide auto iz suprotnog smjera. U tome trenutku osoba B pretječe kolonu iza nje te udara u prednji lijevi kotač od osobe A koja je bila u fazi skretanja. Tijekom usporavanja osoba A se uvjerila u retrovizor da nema nikoga ali ne i mrtvi kut netom prije skretanja. Cesta je bila s isprekidanom crtom. Vozač B je bio pod utjecajem alkohola preko 1,5, osobi B auto nije bio tehnički ispravan, brzina osobe B utvrđena kod pretjecanja je bila oko 115 km/h a ograničenje je 70 km/h.

Tko je tu po vašemu kriv? Ili bi bila podijeljena odgovornost?

Što praksa kaže na ovakve situacije s obzirom da sam čuo svakakve ishode?

Hvala unaprijed.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svatko bi odgovarao za svoj prekršaj i oba vozača bi bila kriva za izazivanje prometne nesreće, a što se tiče osiguranja, moguća je podjela krivnje u nekom postotku, ali bi to vjerojatno trebalo goniti sudom, jer će osiguranje vjerojatno odbiti isplatiti štetu ako budu prijavljena oba vozača. Što se tiče policija, najlakše rješenje u ovom slučaju i je optužni prijedlog, pa neka sud svakoga kazni za njegove prekršaje i presudi tko je kriv za samu nesreću.

Koga je policija prijavila, za što i kako?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, drot13 je napisao:

Koga je policija prijavila, za što i kako?

U policijskom zapisniku je isključivo osoba A kriva. Osoba A je kazneno prijavljena zbog toga jer je bilo ozljeđenih (s obzirom na to da je velika brzina kod osobe B bila u pitanju).Hitna i vatrogasci su bili.

Osoba A je i nakon žalbe i ponovnog uviđaja ostala jedina okrivljena osoba.

 

prije 15 sati , sivko je napisao:

Jel uzeo netko podatke od vozača koji je vozio iza osobe A ili razgovarao sa njim jer je taj debeli svjedok?

S obzirom da je bilo ozljeđenih promet je bio zatvoren na cesti te je policija kad je došla naredila svim prisutnim osobama da se maknu. Na što su ljudi naravno sjeli u svoja vozila i otišli bez da ih je netko nešto pitao (po meni loše odrađen posao policije). Policija je jedino pitala osobu A dali je uzela podatke od svjedoka (kao da će netko tko je imao prometnu i nalazi se u stanju šoka pitati druge vozače za broj telefona i imena).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Osoba B je pretjecala nekoliko automobila? Koliko točno, ukoliko je više od 3 automobila to je prekršaj za pretjecanje kolone. Zatim osoba B je prekršila ograničenje brzine i naposlijetku bila pod utjecajem alkohola od 1,5 promil čime je svakako narušena mogućnost predviđanja i procjene stanja u prometu. Po meni je tu svakako krivnja osobe B za izazivanje prometne nesreće zbog gore navedenih prekršaja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija