Jump to content

Vraćanje kapare


ParaNO1d

Preporučene objave

Pozdrav.

Danas sam s prodavateljm išao ne solemizaciju ugovora o stambenom kreditu, kredit se radio po predugovoru u kojem nije bio naveden IBAN računa prodavatelja za isplatu kupoprodajne cijene, samo dio za kaparu. Banka je odobrila kredit i navela da isplata ide na moj račun u punom iznosu.

Prodavatelj to ne želi jer se boji rizika.

 

Dogovorili smo da sklopimo kupoprodajnu ugovor u kojem se traži isplata na račun prodavatelja, a da će nam oni vratiti dio kapare koji smo im uplatili priliko sklapanja predugovora. 

Koliko sam ja kao kupac siguran da će prodavatelj to i ostvariti? Mogu li navesti da nakon isplate kupoprodajne cijene mora u roku x dana vratiti na moj račun iznos kapare ili nešto? Kako da se najbolje zaštitim?

Vjerujem da neće biti problema, ali kako se i on želi osigurati pa da isplata ide na njihov račun, tako i ja želim dio koji sam platio natrag, jer je kredit odobren na punu kupoprodajnu cijenu. Dakle nakon isplate sam prodavatelja ukupno pretplatio za 7750 €.

Prodavatelj je firma, nije privatna osoba.

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

No uglavnom se radi veće sigurnosti u ovakovim ugovorima navodi da će se ugovorena kupoprodajna cijena isplatiti na račun prodavatelja otvorenog kod XY Banke IBAN ..., umanjena za isplaćenu kaparu od xy EUR/HRK a koja će se isplatiti na račun kupca Banke XX IBAN ..., te prema takovim odredbama ugovora banka isplatitelj stambenog kredita i postupi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija