Jump to content

otvaranje obrta drugog sadržaja bez dozvole stanara

Preporučene objave

objavljeno:

Poštovani,

Živim u Splitu i neugodno sam izneneđen razvojem događaja u mojoj stambenoj zgradi.

Naime, ispod mog stane je poslovni prostor, vlasništvo Prerade d.O.o. Taj je prostor prije 5 godina iznajmljen i u njemu se "nastanila" videoteka. Sve ovo bilo je bez našeg dopuštenja, ali nitko nije reagirao, jer se radi o videoteci, pa nije bilo problema. No, prije 2 mjeseca je otvoren Salon za zabavu, koji nam stvara probleme (kao npr. velika buka, okupljanje velikog broja ljudi u predjelu zgrade.

Koji je zakonski način koji ja mogu poduzeti da riješim cijelu situaciju?

Naime, vlasnik Prerade d.O.o. je kontaktiran, i njegova je reakcija bila sljedeća :"...to su sve dobri momci, što se bunite...", a kad smo mu rekli da ćemo ga tužiti, "...samo vi mene tužite..."8očito ima veze na sudu...

Upomoć!!

odgovoreno:

Takav sličan slučaj smo već negdje komentirali.

Tog suvlasnika mogu tužiti svi ostali suvlasnici jer za takav posao taj jedan suvlasnik nije imao potrebnu suglasnost svih ostalih suvlasnika. Radi se o poslu izvanredne uprave, a tiče se cijele zgrade tj. nekretnine.

P.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija