Jump to content

Porez na rate /prva nekretnina


Brigitar

Preporučene objave

Kolege,

pozdrav svima :) Nova sam i tek se snalazim na stranici, stoga ne zamjerite ako se pitanje već ponavlja.

Naime, kupila sam prvu nekretninu-stan, dobila porez na istu u 8. mjesecu 2018. Što je s onim da nema poreza na prvu nekretninu? Porez još nisam platila, iskreno, bilo je prilika, sad ih nema. Jel moguće isti platiti na rate ili? Bitno mi je znati zbog gradskog prostora, koji da bih dobila ne smijem imati duga prema drzavnom proracunu. 😑

Hvala 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Malo da se nadovežem, ukoliko ste nekretninu kupili poslije 01.01.2017 kada je stupio na snagu Zakon o porezu na promet nekretnina s kojim se ukinulo oslobođenje od poreza na prvu nekretninu, nemate pravo na oslobođenje od poreza.

prije 1 sat, Brigitar je napisao:

Jel moguće isti platiti na rate ili?

U bivšem Općem poreznom zakonu je postojao čl.118 koji je propisivao da se moglo odobriti plaćanje poreznog duga na rate, najviše do 10 obroka, no taj je članak odavno brisan i u bivšem OPZ a u trenutno važećem takove opcije nema.

Bilo je doduše prošle godine govora o mogučnosti plaćanja karticama na rate, ali koliko je meni poznato to još nije zaživjelo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Vam, nažalost nema obrocnog plaćanja za mene jer nemam vremena tražiti jamca koji ima stalan posao, nema blokade, predati zahtijev. Kažu da je to proces, a ja bih trebala za najkasnije 10 dana potpisati ugovor s gradom jer sam dobila poslovni prostor na korištenje. A da bih potpisala ugovor, ne smijem imati duga prema drzavnom proracunu.  

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija