Jump to content

Justificio

Preporučene objave

Poštovani, molim Vas pomoć.

Zaposlena sam na određeno vrijeme i nedavno mi se promijenio ugovor o radu po pitanju plaće. Naime, navedena je "bruto satnica" kojom se množi broj sati u mjesecu i to bi trebalo značiti bruto plaću za taj mjesec.

Ono što mene zanima jest da li se ovdje radi o bruto1 ili bruto2 plaći? Gdje god sam čitala, kada je tako navedeno u ugovoru o radu, smatra se da je bruto plaća zapravo bruto1, a meni na platnoj listi piše gore navedena satnica za kao bruto2 satnica.

Je li to u redu i imam li se pravo žaliti na osnovi nekog zakona ili nečega da mi ne obračunavaju plaću u skladu s ugovorom o radu?

Hvala Vam i srdačan pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Ruby_Danderfluff je napisao:

Tu je sad nešto mijenjano, jer je ukinut dio doprinosa za zapošljavanje i za zaštitu na radu, pa doprinosi više nemaju četiri ili pet stavaka, nego samo dvije (mirovinsko i zdravstveno), ali su ta dva doprinosa povećana.

Hvala na odgovoru.

Svjesna sam da su stope mijenjane, sada su doprinosi za zdravstveno 16,5%, bili su 15%, a iz doprinosa su izuzeta davanja u pogledu zastite na radu i doprinosi za zaposljavanje plus mirovinsko I. i II. stup.

Nevezano za to, mene i dalje muci sto je tocno ukljuceno u navedenu bruto satnicu u mom ugovoru o radu od svega toga jer kako god racunam, ta satnica nije niti bruto1 niti bruto 2 satnica i ne znam je li to dobro.

Pozdrav,

J.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija