Jump to content

Otkaz ugovora na određeno?


Condor93

Preporučene objave

Pozdrav svima,

 

zadnjih 2 godine radim kod poslodavcima na ugovor na određeno vrijeme. Prvo sam bio na probnom roku, pa na 1 mjesec, na 3 mjeseca, 9 mjeseci, 1 mjesec, 2 mjeseca, 9 mjeseci,  i sad zadnje je na 3 mjeseca.

Trenutno mi vrijedi ugovor od 3 mjeseca i istječe 30.03.2019g.

 

U ugovoru se samo spominje : "Ovaj Ugovor se može redovito otkazati prema odredbama Zakona o radu i Pravilnika o radu društva, a izvanredno se ovaj ugovor može otkazati u slučajevima predviđenim zakonom i Pravilnikom o radu društva"

Zanima me da li mogu otkazati ugovor tj dati otkaz a da nemoram odraditi otkazni rok?

Također me zanima što moram napisati na papiru (otkaz ugovora o radu, npr Dajem otkaz dana tog i tog ...)? Ima li nekih primjera otkaza?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obzirom da sam ugovor o radu predviđa takvu mogućnost, redovno možete otkazati ugovor bez navođenja razloga, ali u tom slučaju postoje 2 problema - obveza odrađivanja otkaznog roka plus gubitak prava na novčanu naknadu HZZ-a.

Izvanredno otkazati ugovor možete (bez obveze odrađivanja otkaznog roka), ali uz opravdan razlog, kojeg treba posebno obrazložiti plus što poslodavac (teoretski) takav otkaz može osporavati na sudu.

No, zašto si komplicirati stvari - pričekajte istek ugovora krajem mjeseca, nemojte potpisivati produženje i kraj priče. Ostvarit ćete i pravo na novčanu naknadu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija