Jump to content

Kazna za zaustavljanje vozila MUP vs Komunalno redarstvo


MarkoT23

Preporučene objave

Poštovani,

imam situaciju da mi je napisana od strane MUP-a za zaustavljanje vozila (Strojarska ulica, prije ulaska u kolodvor) prema čl.12.st.4. Zakona o sigurnosti prometa na cestama od 500 HRK koja je plaćena unutar tri dana po 250 HRK.

Međutim, par dana kasnije stiže kazna za isti prekršaj od strane Grada Zagreba (prometnog redara) za preršaj iz čl.12.st.4 Zakona, 500 HRK, plativo 250 HRK unutar tri dana.

 

Zanima me da li ako sam podmirio kaznu prema MUPu, Grad Zagreb ima potraživati naknadu po istoj kazni ? Naravno, komunalnog redara nisam vidio, osim pauk službe koja je dolazila kada sam već bio otišao.

Da li da im pošaljem samo potvrdu o plaćenoj kazni u Državni proračun ?

 

Zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Od redara si dobio obavijest? Na nju se ne možeš žaliti, ali pismeno im pošalješ svoje podatke (kao vozača vozila) i u tekstu napišeš da si kažnjen upravo za taj prekršaj, tada i na tom mjestu, te da si kaznu već platio. Priložiš im kopiju potvrde o plaćanju.

Ako ti nakon toga ipak pošalju prekršajni nalog, onda ćeš u njemu prigovarati po istoj osnovi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako su stvari takve, kakvima ih opisujete, po mom mišljenju, ne mogu vas dvaput teretiti za isto. Dakle, vi ste kaznu za počinjeni prekršaj već platili i u slučaju eventualnog novog prekršajnog postupka pokrenutog od strane Grada ZG za identičan prekršaj, treba isticati prigovor u smislu primjene načela ne bis in idem (ne dvaput o istom).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija