Jump to content

Sezonska obrtnica

brodi

Preporučene objave

Pozdrav svima😊

Otvorila bi sezonski obrt za prodaju sladoleda na kugle(ne i na proizvodnju),te bi u sklopu toga imala točeno pivo,voćnu salatu i brzu hranu(fritule,kozice pofrigane na tavi) i pića u orginalnom pakiranju. Nebi bilo da ljudi tu sjede,nego da kupe i idu dalje. To bi bilo na plaži.Nemam završenu trgovačku školu pa su me uputili na polaganje ispita za slastice i jednostavna jela.Jeli to ide tako? Šta mi još treba od dozvola/potvrda. Sanitarnu imam i imam položen higijenski minimum.

Hvalaaaaaa

Dijeli na drugim stranicama

Po meni bi to bilo ovo:

9. Objekt brze prehrane (fast food) – ugostiteljski objekt u kojem se pripremaju jednostavna jela koja se pripremaju i uslužuju na jednostavan i brz način, a koriste se za brzu konzumaciju (npr. razne vrste burgera, slane i pržene ribe, pržene lignje, topli i hladni sendviči, salate, prženi krumpir, hot dog i sl.), a mogu se pripremati i usluživati pića i napici te sladoled.

Da li ovako nešto?: Objekt brze prehrane

Članak 17.

(1) Objekt brze prehrane mora imati prostoriju za usluživanje, s niskim stolovima i namještajem za sjedenje (stolcima ili klupama) ili zasebnim pultovima ili s visokim stolovima sa ili bez visokih barskih stolaca, prostor za pripremanje jela, točionik, te priručni prostor za čuvanje hrane i pića.
(2) Iznimno od stavka 1. ovoga članka objekt brze prehrane ne mora imati prostoriju za usluživanje ako se usluživanje vrši unutar ugostiteljskog objekta ili preko pulta gostu izvan objekta, radi konzumacije izvan ugostiteljskog objekta tj. na drugom mjestu ili u hodu.
(3) U objektu brze prehrane gosti se u pravilu uslužuju na jed­nostavan način – samoposluživanjem.
(4) Objekt brze prehrane može biti i u kiosku.

Trebate biti priprematelj jednostavnih jela i slastica ili poslužitelj jela i pića. To nije trgovina nego ugostiteljstvo.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija