Jump to content

ugovor o služnosti


aladin9

Preporučene objave

  Pozdrav,imam podstanara stranog državljanstva s ugovorom na godinu dana koji uskoro ističe i temeljem kojeg je izvršio prijavu boravišta.U slučaju nastavka najma da li se može napraviti Ugovor o služnosti i da po njemu prijavi boravište? Treba li ugovor ovjeriti-samo vlasnik stana ili i podstanar,može li biti kakav problem s poreznom?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ugovorom o osnivanju prava služnosti bi zamijenili Ugovor o najmu? Kako svaka služnost mora imati razumnu svrhu, što bi ovdje bila svrha, izbjegavanje plaćanja poreza na najam?

Sve ovo mi nema nešto smisla jer ukoliko ćete osnovati služnost pravnim poslom (ugovorom) i naznačiti nekakovu naknadu za to, postoji mogučnost da isto platite porez na dohodak po istom osnovu kao i za najam, na osnovu drugih imovinskih prava u skladu sa posebnim propisima u koje bi spadala i stvarna prava kao što je pravo služnosti, pravo građenja itd.

Ukoliko ne bi naznačili nekakovu naknadu, tko vam garantuje da će vam isti isplaćivati eventualno usmeno dogovorenu najamninu a služnost tada može prestati tek istekom roka na koji je osnovana ili odreknućem ovlaštenika služnosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija