Jump to content

26. listopad - Europski dan građanskog pravosuđa


Zex

Europski dan građanskog pravosuđa, koji države članice Vijeća Europe sada već tradicionalno obilježavaju, obilježit će se 26. listopada prvi put u Hrvatskoj.[PRBREAK][/PRBREAK]Svrha obilježavanja tog dana je upoznavanje građana s djelovanjem pravnog sustava u njihovim zemljama, edukaciji i informiranju o njihovim svakodnevnim pravima u području građanskog pravosuđa.

 

U povodu Europskog dana građanskog pravosuđa Ministarstvo pravosuđa organizira sutra središnju manifestaciju u prostorima zgrade Ministarstva na kojoj će ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt predstaviti dosadašnje i buduće aktivnosti na povećanju učinkovitosti pravosuđa.

 

Tom će događaju, kako se navodi u priopćenju, nazočiti visoki predstavnici državne i sudbene vlasti te predstavnici Vijeća Europe i Europske komisije u RH.

 

Jedan od značajnijih sadržaja središnje manifestacije bit će i održavanje okruglog stola na temu "Približavanje pravosuđa građanima na kojem će sudjelovati nevladine udruge, sveučilišni profesori i predstavnici pravosudnih tijela.

 

Kako bi već pri prvom obilježavanju toga dana građanima približili njegov cilj i njegovi sadržaji sutra će se na četiri najveća općinska suda u Hrvatskoj - Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku organizirati predavanja za građane na temu "Kako brže, jednostavnije i jeftinije riješiti svoj predmet. Njima se građane namjerava upoznati s mogućnostima alternativnog mirnog rješavanja sporova. Predavači će biti predsjednici sudova a predavanja će trajati od 10 do 11 sati, stoji u priopćenju iz Ministarstva pravosuđa.


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija