Jump to content

HOK potresen jer je odvjetnik stradao obavljajući svoju službu


Mrljavac
 Dijeli

ZAGREB, 7. siječnja 2013. (Hina) - U povodu ubojstva osiječkog odvjetnika Luje Medvidovića Hrvatska odvjetnička komora (HOK) izrazila je danas potresenost i zgražanje nad "tragičnom činjenicom da je još jedan odvjetnik stradao obavljajući svoju odvjetničku službu". Komora je posebno zabrinuta što iz informacija objavljenih u dnevnim listovima proizlazi da je osumnjičenik za ubojstvo Luje Medvidovića prije tri mjeseca pobjegao s psihijatrijskog odjela Opće bolnice u Županji te da mu je prije dva tjedna Županijski sud u Vukovaru odredio jednomjesečni pritvor zbog počinjenja više kaznenih djela, a policija cijelo to vrijeme nije bila u stanju pronaći i uhititi osumnjičenog.

"Ako su iznesene informacije točne, Hrvatska odvjetnička komora od nadležnih tijela traži provođenje postupka i utvrđivanje činjenica koje su dovele do ovakvog propusta", navodi se u priopćenju.

"Počinjeni zločin nije samo zločin prema našem kolegi Luji Medvidoviću, prema njegovoj obitelji, već je i zločin prema odvjetništvu u cjelini. Hrvatska odvjetnička komora izražava duboku zabrinutost zbog sve češćih napada na odvjetnike u obavljanju njihove službe, od kojih su neki, na žalost, završili smrću odvjetnika. Sa žalošću i protestom moramo naglasiti da je ovo već deveti ubijeni odvjetnik u obavljanju odvjetničke službe od 1972. do danas, a od 1993. do danas teže je fizički napadnuto preko deset odvjetnika", ističu u HOK-u.

U ime svih hrvatskih odvjetnika u priopćenju su izrazili sućut obitelji pokojnog kolege, a komemoracija će se održati u prostorijama HOK-a u ponedjeljak 14. siječnja u 19 sati.

 

 

(Hina)

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija