Jump to content

HZMO ponovno obrađuje predmete ovrha nad mirovinama


Mrljavac
 Dijeli

ZAGREB, 1. ožujka 2013. (Hina) - Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) je danas izvijestio da će zbog ponovne obrade svih predmeta gdje se na temelju izjave umirovljenika plijenila cijela mirovina doći do malog kašnjenja u isplati mirovina dijelu korisnika jer je potrebno napraviti novi izračun dopuštenog iznosa za ovrhu, uvažavajući specifičnosti pojedinog slučaja i visine mirovine.

HZMO ponovnu obradu svih predmeta gdje se na temelju izjave umirovljenika plijenila cijela mirovina provodi temeljem Pravilnika o načinu i postupku provedbe ovrhe na novčanim sredstvima i nalogu Ministarstva rada i mirovinskoga sustava.

Korisnike moli za razumijevanje zbog malog kašnjenja u isplati, budući da je potrebno napraviti novi izračun dopuštenog iznosa za ovrhu, uvažavajući specifičnosti pojedinog slučaja i visine mirovine.

"Tako će dijelu korisnika mirovina biti isplaćena kao i do sada do 10. u mjesecu, no dio će mirovine primiti do 15. ožujka 2013. po završetku cjelokupne obrade", navodi HZMO.

 

(Hina)

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija