Jump to content

Hrvatska ostvarila najveći napredak u regiji u zaštiti autorskih prava


Mrljavac
 Dijeli

SARAJEVO, 19. lipnja 2012. (Hina) - Hrvatska je ostvarila najveći napredak u zaštiti autorskih prava od svih zemalja u regiji, istaknuto je u utorak u Sarajevu na sastanku predstavnika organizacija za zaštitu autorskih prava s kojega je upućen poziv na ujednačavanje zakonodavstva u regiji.

 

Predstavnik organizacije glazbenih umjetnika Srbije (SOKOJ) Aleksandar Kovačević ocijenio je da je Hrvatska ostvarila najveći iskorak u zaštiti autorskih prava zato što ima uspostavljena posebna sudska vijeća što nije u drugim zemljama regije. Dodao je i da druge državne institucije, usključujući inspekcije u Hrvatskoj, revnije obavljaju svoja posao.

Predstavnik SOKOJ-a pozvao je sve zemlje u regiji da ujednače zakonodavni okvir kako bi se postigao zadovoljavajući stupanj zaštite autorskih prava.

Voditeljica odjela za međunarodne odnose ZAMP-a Marina Ferić-Jančić na sastanku je naglasila da je Hrvatska najviše napredovala zbog prilagođavanja ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

Predsjednica Društva za pružanje intelektualnih usluga, zastupanje i zaštitu autorskih prava Sine Qua Non, koje je bilo domaćin skupa, Amela Hadrović-Hasanefendić upozorila je na to da velik problem predstavlja to što se autori za zaštitu prava prijavljuju i u svojem i u društvima susjednih zemalja.

 

(Hina)

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija