Jump to content

Leko studentima prava: učiti odgovornost za društvo u cjelini


Mrljavac

ZAGREB, 8. svibnja 2014. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko poručio je danas studentima pravnih fakulteta kako je za političku budućnost važno da se generacije koje dolaze uče odgovornosti za društvo u cjelini. "Zbog učenja je važno komunicirati s različitima, svijet treba vidjeti i tuđim očima", rekao je Leko na otvaranju "Simuliranog parlamenta", projekta u organizaciji ELSA-e (Europska udruga studenata prava i mladih pravnika), u kojem sudjeluje više od stotinu studenata s pravnih fakulteta iz Osijeka, Rijeke, Splita, Vukovara i Zagreba.

Svrha je projekta upoznavanje studenata sa zakonodavnim postupkom u Saboru te poticanje tolerancije, pluralizma, retoričkih sposobnosti i političke svijesti. Na ovogodišnjem "Simuliranom parlamentu" u Saboru studenti će raspravljati o, za tu svrhu pripremljenom, prijedlogu zakona o životnom partnerstvu.

Hrvatska je, rekao je Leko studentima, relativno mlada država, pa ima i "mlado demokratsko iskustvo", ali jako brzo uči demokraciju i demokratske vrijednosti.

To nam priznaju i drugi, prije svih zemlje Europske unije, što se potvrdili prijemom Hrvatske u svoje društvo, rekao je Leko.

Pravodobno završite studij, poštujte institucije, neovisno o njihovoj razini, odnosno radi li se o institucijama lokalne ili državne razine, poručili su studentima zastupnik u Europskom parlamentu Andrej Plenković, premijerov savjetnik Neven Pelicarić, viceguverner HNB-a Bojan Fras i sami članovi ELSA-e.

 

 

(Hina)


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija