Jump to content

MVEP podsjeća da je EPSO raspisao natječaj za hrvatske prevoditelje


Mrljavac
 Dijeli

ZAGREB, 26. lipnja 2012. (Hina) - Hrvatsko ministarstvo vanjskih i europskih poslova podsjeća da je Europski ured za odabir osoblja (EPSO) 21. lipnja objavio natječaj za zapošljavanje hrvatskih prevoditelja, konferencijskih prevoditelja i pravnika lingvista u institucijama i tijelima Europske unije, priopćeno je u utorak iz MVEP-a.

Tekst natječaja objavljen je na internetskoj stranici www.eu-careers.eu putem koje će se i podnositi prijave zaključno s 24. srpnjem 2012.

Nacrtom proračuna EU-a za 2013., do ulaska Hrvatske u Europsku unije predviđeno je otvaranje do 280 novih radnih mjesta na koja se mogu prijaviti hrvatski državljani kojim povodom će EPSO raspisati nekoliko natječaja. Objavljeni natječaj za hrvatske prevoditelje, konferencijske prevoditelje i pravnike lingviste samo je prvi u nizu.

Kandidati koji namjeravaju sudjelovati u selekcijskom postupku trebaju se registrirati i popuniti prijavni obrazac na internetskim stranicama EPSO-a. Oni koji zadovoljavaju zadane uvjete bit će pozvani na testiranje koje će se održati u Hrvatskoj.

Kandidati koji ostvare najbolji rezultat potom će biti pozvani u Bruxelles ili Luxembourg u centar za ocjenu kandidata gdje će se, tijekom jednog ili dva dana, održati daljnja testiranja. Oni koji na koncu prođu selekcijski postupak neće automatizmom dobiti radno mjesto, već će biti uvršteni u bazu podataka (tzv. Reserve list) putem koje institucije i tijela EU-a zatim kontaktiraju kandidate s ponudama za zaposlenje.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova ne sudjeluje u selekcijskom postupku, nego ga provodi isključivo EPSO, ističe se u priopćenju.

 

 

(Hina)

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija