Jump to content

Ministar Miljenić u Sisku o reorganizaciji pravosudnog sustava


Mrljavac

SISAK, 15. svibnja 2014. (Hina) - O reorganizaciji pravosudnog sustava u Hrvatskoj s predsjednicima sudova, državnim odvjetnicima i političkim čelnicima Sisačko-moslavačke županije danas je razgovarao ministar pravosuđa Orsat Miljenić, koji je najavio obnovu zgrade Županijskoga i Općinskog suda u Sisku. Ministar Miljenić rekao je da će građani nakon promjena područja i sjedišta sudova i državnih odvjetništava pravnu zaštitu moći ostvarivati kao do sada, na istim mjestima, iako će biti 15 pravosudnih područja.

"Namjera nam je ojačati Županijski sud u Sisku, koji će dobiti više predmeta, a po potrebi i ljudi. Na cijelom području ostvarit ćemo mobilnost zaposlenih. U jednoj će županiji biti jedan općinski sud, a drugo će biti stalne službe. Tako će građani dobiti brže rješavanje spisa, ujednačit ćemo opterećenost sudaca, a ostvarene uštede će se investirati dalje u sustavu", rekao je ministar Miljenić, ističući kako samo razlika između našeg prosjeka i prosjeka Europske unije - ako se gleda na razini države - građane stoji više od dvije milijarde kuna kamata. Ubrzanjem postupaka građani će najviše dobiti, dodao je.

Najavio je obnovu zgrade Županijskoga i Općinskog suda u Sisku, a radovi bi, dodao je, trebali početi iduće godine. Dosad se investiralo i na mjestima gdje to nije bilo opravdano, a sada će se ulagati samo ondje gdje je nužno, istaknuo je ministar Miljenić.

 

 

 

(Hina)


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija