Jump to content

Sabor: Imena tvrtki i na stranim jezicima


Mrljavac

ZAGREB, 24. svibnja 2013. (Hina) - Izmjenama Zakona o trgovačkim društvima, koje je danas izglasovao Hrvatski sabor imena tvrtki moći će biti na bilo kojem od službenih jezika zemalja EU, a ne kao do sada samo na hrvatskom jeziku. Donio je i Nacionalnu strategiju zaštite od požara za idućih nekoliko godina te Strategiju razvitka službene statistike do 2022. s Programom statističkih aktivnosti do 2017. godine.

Izglasane su i promjene u sastavu nekih saborskih tijela. Tako je Jadranka Kosor (Nezavisna zastupnica) razriješena dužnosti predsjednice Odbora za obitelj, mlade i sport i članstva u Antikorupcijskom vijeću . Zamijenili su je HDZ-ovi Darko Milinović i Ana Lovrin.

Sabor nije odobrio vođenje kaznenog postupka protiv Željka Keruma (HGS) po privatnoj tužbi zastupnika Ivana Grubišića (NZ). Sabor se, naime, suglasio sa mišljenjem nadležnog Mandatno-imunitetnog povjerenstva da se postupak zbog klevete može voditi i nakon što Kerumu istekne mandat, jer nema zastare.

Preminulog zastupnika Branka Vukelića u Saboru mijenja Goran Marić (HDZ).

Glasovanjem o još 10-ak točaka raspravljenih na ovotjednom zasjedanju te dopunom dnevnog reda sa tridesetak novih točaka Sabor je zaključio današnji rad i nastavlja sjednicu u ponedjeljak, 27. svibnja u 14 sati.

 

 

(Hina)


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija