Jump to content

Sabor donio Zakon o upravljanju državnom imovinom


Mrljavac

ZAGREB, 15. srpnja 2013.(Hina) - Sabor je danas donio Zakon o upravljanju i raspolaganju imovinom u državnom vlasništvu, koji bi trebao osigurati efikasnije i transparentnije korištenje državne imovine, s ciljem stvaranja novih vrijednosti i ostvarivanja veće ekonomske koristi. Vladinim amandmanom, Upravno vijeće Centra za restrukturiranje i prodaju povećan je za dva člana.

U njemu će, uz predstojnika Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, zamjenike ministara gospodarstva, financija, prometa i poljoprivrede te predstavnika sindikata, sjediti i zamjenik ministra hrvatskih branitelja te Hrvatske udruge poslodavaca (HUP).

Takvom se amandmanu usprotivio HDZ, kojemu je, po riječima Ivana Šukera, nelogično da u Vijeću sjede predstavnici sindikata i udruge poslodavaca, ali ne i predstavnici braniteljskih udruga, umjesto kojih će tamo biti zamjenik ministra branitelja.

"Vlada je uvažila zahtjeve sindikata da u Centru bude njihov predstavnik, zbog dionica na koje pravo imaju radnici, naknadno je uvažen zahtjev HUP-a, jer u tvrtkama koje se prodaju ima i privatnog vlasništva, no kad treba uvažiti zahtjeve branitelja, koji pravo na dionice imaju na osnovi sudjelovanja u Domovinskom ratu, umjesto predstavnika udruga, u Vijeće je ušao zamjenik ministra. Ako su poslodavci i sindikati mogli dobiti svog predstavnika, logično bi bilo i da su tamo predstavnici udruga", rekao je Šuker.

Zakon je izglasan s 81 glasom za i 37 protiv.

 

(Hina)


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija