Jump to content

Sabor o zakonu o djelatnosti socijalnog rada


Mrljavac

ZAGREB, 16. listopada 2012. (Hina) - Saborski zastupnici raspravili su večeras i Konačni prijedlog zakona o djelatnosti socijalnog rada koji se donosi radi usklađivanja sa Zakonom o socijalnoj skrbi kako bi se, po riječima zamjenika ministrice socijalne politike i mladih Darka Ledinskog, provedivim zakonom stvorio pravedan i pravovremen sustav socijane skrbi.

Drugi razlog donošenja je određivanje cijene rada socijalnih radnika koji obavljaju samostalnu profesionalnu djelatnost kada se socijalna usluga plaća sredstvima iz državnog proračuna, a treći je, ističe predlagač, rad Hrvatske komore socijalnih radnika.

Naime, Zakon o djelatnosti socijalnog rada propisuje da se socijalni radnici obvezno udružuju u Komoru, pa je članstvo u Komori i odobrenje (licenca) uvjet za njihovo samostalno obavljanje poslova iz djelatnosti socijalnog rada. Zakonom su Komori povjerene značajne javne ovlasti, pa se tako predloženim zakonom Hrvatskoj komori socijalnih radnika daju dodatne javne ovlasti nad kojima nadzor provodi ministarstvo nadležno za poslove socijalne skrbi. predloženim odredbama uređuju se i pojedina pitanja sastava i poslova tijela Komore.

Zakon o djelatnosti socijalnog rada stupio je na snagu 1. studenoga 2011. godine.

 

 

(Hina)


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija