Jump to content

U Teksasu pogubljen osuđenik za umorstvo


Mrljavac

AUSTIN, 20. ožujka 2014. (Hina/Reuters) - U američkoj saveznoj državi Teksasu u četvrtak je izvršena smrtna kazna nad muškarcem koji je osuđen za umorstvo vlasnika glazbenog studija i pljačku njegove opreme.

Ray Jasper, koji je pokušavao izgraditi karijeru rap glazbenika, nožem je ubio vlasnika glazbenog studija u San Antoniju, kako bi mu mogao ukrasti opremu.

Jasper je pogubljen smrtonosnom injekcijom u zatvoru u Huntsvilleu. Proglašen je mrtvim u 6,31 sati po lokalnom vremenu, što odgovara 0,31 sati po srednjoeuropskom vremenu, objavile su pravosudne vlasti u Teksasu.

Upravo Teksas prednjači po broju izvršenih smrtnih kazni pred svim ostalim američkim saveznim državama.

Jasper je uoči smrti napisao poruku obitelji, u kojoj je posebice naglasio ljubav prema svojoj kćeri.

Jasper je osuđen zbog umorstva 33-godišnjeg vlasnika glazbenog studija Davida Alejandra, nakon što je dva sata ondje snimao glazbeni materijal, a potom je ukrao opremu u vrijednosti između 10 i 30 tisuća dolara. Jasper je kasnije tvrdio da ubojica nije on, nego jedan od dvojice njegovih prijatelja s kojima je zajedno snimao.

Druga dvojica suučesnika osuđeni su na doživotne zatvorske kazne.

Jasper je 11. osoba pogubljena od početka godine u SAD-u i treća u Teksasu. Uključujući ovaj slučaj, Teksas je pogubio 511 osuđenika otkad je američki vrhovni sud 1976. ponovno uveo smrtnu kaznu.

 

(Hina)


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija