Jump to content

U pripremi izmjene pravilnika o primanju na staž zdravstvenih radnika


Mrljavac
 Dijeli

ZAGREB, 8. studenog 2012. (Hina) - Ministarstvo zdravlja priopćilo je danas kako priprema izmjene Pravilnika o mjerilima za primanje na staž zdravstvenih radnika, kojim će se svim strukama omogućiti stažiranje u zdravstvenim ustanovama. Na taj način mladi koji završavaju školovanje moći će steći potrebna znanja i vještine u svojoj struci te pristupiti tržištu rada, a zapošljavat će se prema potrebama koje iskažu zdravstvene ustanove.

Obavljanje pripravničkog staža dio je obveznog obrazovanja za sve struke sa završenim preddiplomskim i diplomskim sveučilišnim studijem - doktore medicine, doktore dentalne medicine, magistre medicinske biokemije i magistre farmacije.

U priopćenju se podsjeća kako je Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje donio prošloga tjedna odluku o financiranju pripravničkog staža za 440 doktora medicine.

Pripravnički staž također predstavlja završni dio procesa obrazovanja zdravstvenih radnika sa završenim stručnim studijem, a to su prvostupnici sestrinstva, fizioterapije, medicinsko-laboratorijske dijagnostike, kao i prvostupnici medicinske radiologije te radne terapije.

 

 

(Hina)

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija