Jump to content

Ubojica u SAD-u pogubljen novom smrtonosnom injekcijom


Mrljavac

CLEVELAND, 16. siječnja 2014. (Hina/Reuters) - Muškarac osuđen na smrt zbog ubojstva i silovanja pogubljen je u četvrtak injekcijom novog sredstva usmrćivanja koje je prvi puta korištena no po svjedocima je izgledalo je da se tijekom pogubljenja grči i nastoji doći do zraka.

Dennis McGuire, star 53 godine, osuđen je na smrt za ubojstvo žene u sedmom mjesecu trudnoće 1989. i treći je osuđenik pogubljen u SAD-u ove godine.

 

McGuireu je ubrizgana kombinacija sedativa midazolama i sredstva protiv bolova hidromorfona koje je Ohio uveo kao zamjensko sredstvo za slučaj da se ne može doći do pentobarbitala čiji je prozvođač iznio prigovor njegovom korišteju u pogubljenjima.

 

McGuire je proglašen mrtvim u 10 i 53 a izvjestitelj lokalnog lista koji je svjedočio pogubljenju rekao je da je 10 i 29 osuđenik izgledao kao da će zaspati no u 10 i 35 se, iako je djelovao bez svijesti, počeo grčiti i pokušavao udahnuti.

 

Glasnogovornica državnog zatvora u kojem je pogubljen JoEllen Smith nije željela komentirati opis pogubljenja izvjestitelja.

 

 

(Hina)


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija