Jump to content

Vlada predložila prof. Sinišu Rodina za suca pri Sudu Europske unije


Mrljavac

ZAGREB, 28. veljače 2013. (Hina) - Profesora Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Sinišu Rodina Vlada je danas predložila za kandidata Republike Hrvatske za suca pri Sudu Europske unije. "Temeljem prijedloga Povjerenstva za izbor kandidata Republike Hrvatske za suce i nezavisnog odvjetnika pri Sudu Europske unije, Siniša Rodin predlaže se za kandidata Republike Hrvatske za suca pri Sudu Europske unije, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju", navodi se u priopćenju Službe za odnose s javnošću sa zatvorene sjednice Vlade RH.

Inače, prof. Siniša Rodin doktorirao je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1995. godine. Magistrirao je na University of Michigan Law School, Ann Arbor, Michigan 1992. godine. Specijalizirao je europsko pravo na Sveučilišnom Institutu u Firenci, a njemačko ustavno pravo na Institutu Max-Planck

u Heidelbergu (Max-Planck Institut für ausländisches öeffentliches Recht und Völkerrecht), podaci su objavljeni na web stranici Pravnog fakulteta.

Dobitnik je nekoliko nagrada sveučilišta u zemlji i inozemstvu te je član međunarodnih pravnih organizacija.

Autor je dviju knjiga i više od 50 znanstvenih radova, a zajedno s prof. Tamarom Ćapeta objavio je prvi udžbenik prava Europske unije na hrvatskom jeziku. Glavni znanstveni interesi su mu ustavna interpretacija, temeljna prava, te ustavni aspekti europskog integracijskog procesa, a bavi se i istraživanjem slobode pružanja usluga.

Član je uredništva znanstvenih časopisa Croatian Yearbook of European Law & Policy i Zeitschrift für Öffentliches Recht. Član je UACES (University Association of Contemporary European Studies) i FIDE (Fédération Internationalle de droit européen).

Prof. Rodin je predstojnik Jean Monnet Katedre za Europsko javno pravo na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a od 2011. godine nositelj ad personam Jean Monnet katedre. U 2012. godini predaje kao gostujući profesor na CEU San Pablo, Madrid i na Cornell University Law School kao Marc and Beth Goldberg Distinguished Visiting Professor.

Prof. Rodin je autor-suradnik Enzyklopädie des Europarechts (Nomos 2013) i voditelj projekta "Judicial Application of International Law in Southeast Europe" i urednik istoimene knjige, Springer Verlag 2013, navodi se, uz ostalo, na internetskoj stranici zagrebačkog Pravnog fakulteta.

 

 

 

(Hina)


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija